Jump to content

Matheus

Chief Administrator
  • Posts

    6479
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Matheus last won the day on March 22

Matheus had the most liked content!

Recent Profile Visitors

8302 profile views

Matheus's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Very Popular Rare
  • Great Support Rare
  • Helpful Rare
  • Superstar Rare
  • Great Content Rare

Recent Badges

788

Reputation

  1. Güzel Anlar Nedir ? FiveLive oynarken yaşadığınız güzel anları paylaşabileceğiniz aynı zamanda diğer insanların bunları yorumlayabileceği bir bölümdür. Aylık Güzel Anlar Ödülleri 🚩 ➖ Her Ay Yeni Bir Kazanan Belirlenecektir ! ➖ 🥇Her Ay En İyi İçeriği Oluşturan Kişiye 8000 FLC 🥈Katılan diğer kişilere etkinlik sonuçlanması ardından 800 FLC Ödülü Verilecektir. ➖ Güzel anlar bölümünde her ayın ilk günü 1. olan kişinin videosu Instagram üzerinde paylaşılacaktır. Forum üzerin de ise Tarihi ile beraber ilk sıraya sabitlenecektir. Sıralama her ay sıfırlanacaktır. ➖➖➖➖➖ Güzel Anlar Video Ödül Kuralları 1) Video içeriklerinizi direk olarak YOUTUBE kanalınıza herkese açık bir şekilde yüklemelisiniz. 2) Video başlığında FiveLive RP, GTA 5 FiveLive, RageMP FiveLive gibi kelimeler # olarak eklenmelidir. Kesinlikle içinde FiveLive geçmelidir. 3) Video açıklamasında aşağıdaki içerikler kesinlikle olmalıdır. Site: https://fivelive.net/ Discord: https://fivelive.net/discordtr Instagram: https://www.instagram.com/fivelive_turkey/ Youtube: https://www.youtube.com/c/FiveLiveRP 4) Videonun süresi minimum 3 dakika olmalıdır. (Chief admin inisiyatifi ile daha az süreli videolar kabul edilebilir) 5 ) Güzel anlar video kanalına sadece 1 adet video paylaşılabilir. Fazladan paylaşılan topicler reddedilecektir. İçerik Yasaklanan Konular : - Siyasi , ırkçılık ve dini anlam taşıyan içerikler kullanmak yasaktır. - İçerik içerisinde kural ihlali fark edilir ise ceza-i işlem uygulanacaktır. - Sunucu ve topluluk kurallarının ihlal edilmesi yasaktır. Tüm sunucu kuralları video içerikleri için geçerlidir. Sunucu kuralları aşağıdadır; ➖➖➖➖➖ Bu formu doldurmayı unutmayın! Oyun içi - Oyuncu Adı veya Adları: - Tarih ve Saat: İçerik - Konusu: - İçerik Bağlantısı: İçerik içerisinde kural ihlalleri olması durumda ceza-i işleme tabi tutulacağımı, ihlalin tarafıma kanıt olarak kullanılacağını ve bu konuda itiraz hakkımın olmadığını biliyorum ve onaylıyorum. Bu şablon ile paylaşılması zorunlu olup aynı zamanda şablon kullanılmaz ise ödüllendirilme yapılmayacaktır.
  2. Oyuncu şikayetleri bölümünün kullanım koşulları: 1. Kanıtların tahrif edilmesi durumunda, şikayette bulunan oyuncunun hesabı engellenir. 2. İtirazın dosyalama süresi ihlalden 48 saattir. 3. Sadece ses ve ses etkinleştirilmiş orijinal materyalleri sağlayın. 4. Kanıtlara mutlaka ihlalin zamanlaması kaydedilmelidir. 5. Şikayetin gözden geçirilme tarihi, şikayetin sunulduğu andan itibaren 24 saattir. 6. Kurallara uyulmaması nedeniyle yönetim şikayetin incelenmesini reddetme hakkına sahiptir. 7. İhlalde bulunmayan kişilerden gelen şikayetler kabul edilmez. 8. Herhangi bir geri alma işlemine bir ihlal zaman kodu eklemeniz gerekir. Şikayetin konusu yasaktır: 1. offtop, spam, herhangi bir reklam vb. 2. Konuyla ilgili her türlü hakaret, saygısızlık ve küfür yasaktır. 3. Aynı ihlalle ilgili şikayetleri birkaç kez bırakmak yasaktır. 4. Editöre tabi olan videoların/ekran görüntülerinin kanıtlarını sunmak yasaktır. 5. Şikayeti değerlendiren yöneticinin yanıtını tartışmak yasaktır. Şikayet kesinlikle belirtilen biçimde hazırlanmalıdır: 1. Oyun nickiniz: 2. Sizi cezalandıran yöneticinin takma adı: 3. İhlalin tarihi ve saati: 4. Durumun açıklaması: 5. Kanıtlar: Örnek: 1 numaralı cezaya itiraz
  3. Demorgan Ceza İtirazı Oyuncu şikayetleri bölümünün kullanım koşulları: 1. Kanıtların tahrif edilmesi durumunda, şikayette bulunan oyuncunun hesabı engellenir. 2. İtirazın dosyalama süresi ihlalden 48 saattir. 3. Sadece ses ve ses etkinleştirilmiş orijinal materyalleri sağlayın. 4. Kanıtlara mutlaka ihlalin zamanlaması kaydedilmelidir. 5. Şikayetin gözden geçirilme tarihi, şikayetin sunulduğu andan itibaren 24 saattir. 6. Kurallara uyulmaması nedeniyle yönetim şikayetin incelenmesini reddetme hakkına sahiptir. 7. İhlalde bulunmayan kişilerden gelen şikayetler kabul edilmez. 8. Herhangi bir geri alma işlemine bir ihlal zaman kodu eklemeniz gerekir. Şikayetin konusu yasaktır: 1. offtop, spam, herhangi bir reklam vb. 2. Konuyla ilgili her türlü hakaret, saygısızlık ve küfür yasaktır. 3. Aynı ihlalle ilgili şikayetleri birkaç kez bırakmak yasaktır. 4. Editöre tabi olan videoların/ekran görüntülerinin kanıtlarını sunmak yasaktır. 5. Şikayeti değerlendiren yöneticinin yanıtını tartışmak yasaktır. Ceza İtirazı kesinlikle belirtilen biçimde hazırlanmalıdır: İtirazın adı/başlığı örnek: İsim_Soyisim Ceza İtirazı 1. Oyun nickiniz: 2. Sizi cezalandıran yöneticinin takma adı : 3. İhlalin tarihi ve saati: 4. Durumun açıklaması: 5. ihlali kanıtı:
  4. Oyuncu Şikayetleri Oyuncu şikayetleri bölümünün kullanım koşulları: 1. Oyuncunun gönderildiği şikayet, yanlızca o şikayeti inceleyen görevli tarafından değerlendirilir.. 2. Kanıtların onaylanmaması durumunda, şikayette bulunan oyuncunun hesabı engellenir. 3. Oyuncu hakkında şikayette bulunmanın süresi ihlalin yaşandığı saatten itibaren 48 saattir. 4. Kanıtın sesli ve sadece yaşanan olay odaklı olmasına dikkat edilmelidir. 5. Kanıtlarda mutlaka ihlalin zamanı kaydedilmelidir. 6. Şikayetin gözden geçirilme tarihi, şikayetin sunulduğu andan itibaren 48 saattir. (eğer konu incelemeye alınır ise gecikme yaşanabilir) 7. Kurallara uyulmaması nedeniyle yönetim şikayetin incelenmesini reddetme hakkına sahiptir. 8. Şikayetler 30 saniyeden daha kısa süre olmasi halinde hicbir sekilde kabul edilmeyecektir.(Yönetici konuyu açıkça anlayana kadar istediği uzunlukta video isteyebilir). 9. İhlalde bulunmayan kişilerden gelen şikayetler kabul edilmez. 10. Herhangi bir şikayet geri alma işlemine bir ihlal zaman kodu eklemeniz gerekir. 11. Herhangi bir şekilde oyunculara şikayet bölümünün kullanım koşullarına uygun olmadan, açılan ve reddedilen topic tekrar açılamaz. (Şablon/başlık/kanıt hataları düzeltip açabilirsiniz) Cezası : 3 Gün Forum sitesi üzerinden block. 12. İlgili kanıt dökümanlarındaki videonun ismi hakaret edici cümleler, Sunucu hakkında kötü ithamlar, tartışma çıkartabilecek herhangi bir cümle içerdiği takdirde forum reddedilecektir. Cezası : 1 Gün Forum sitesi üzerinden block. Şikayet düzenlenirken yasaklanan konular: 1. Gereksiz konuşmalar, offtop, spam, herhangi bir reklam vb yasaktır. 2. Konuyla ilgili her türlü hakaret, saygısızlık ve küfür yasaktır. 3. Aynı ihlalle ilgili şikayetleri birkaç kez göndermek yasaktır. 4. Editöre tabi olan videoların/ekran görüntülerinin kanıtlarını sunmak yasaktır. 5. Şikayeti değerlendiren yöneticinin yanıtını tartışmak yasaktır. 6. Şikayetlere üçüncü tarafların ( şikayette bulunmayanların kaydettiği) kanıtlarını eklemek yasaktır. Not: Yönetici kararı ile ele alınabilir Şikayet kesinlikle belirtilen biçimde hazırlanmalıdır: Şikayetin adı/başlığı örnek: RDM, ID 48566 1. Oyun nickiniz: 2. Şikayette bulunduğunuz oyuncunun Kalıcı ID'si varsa Nick'i: 3. İhlalin tarihi ve saati: 4. Durumun açıklaması: 5. Oyuncunun ihlali kanıtı: 6. İdareyi aldatmaktan sorumlu olmaya hazır mısınız (Evet/Hayır):
  5. FiveLiveTR Sunucu Kuralları Genel Kurallar 1.1 FiveLive projesi, roleplay moduna dayanmaktadır. Oyuncular, Los Santos ismindeki Amerikan eyaletinde GTA 5 kurgu dünyasında bulunmaktadırlar. 1.2 Oyun saati ve tarihi GMT +3 (GMT zaman) şeklinde gerçek zamana karşılık gelmektedir. 1.3 Tüm RP faaliyetleri Amerikan tarzına göre uygulanmalıdır: Tüm oyunculara ve kolluk görevlilerine saygılı davranma. Grupların, milliyetlerin ve ırkların dini görüşlerine karşı hoşgörülü bir tutum. Şehirlerde ve kırsal alanlarda yoğun nüfus, kamusal alanlarda oyuncuların sürekli varlığı. Gelişmiş ekonomi. 1.4 Sunucu kurallarında değişiklikler olabilir. Ayarlamalar sadece oyuncuların uyarıları sonucunda sunucunun ana yönetimi tarafından yapılır. 1.5 Tüm kurallar istisnasız tüm sunucu oyuncuları için geçerlidir. 1.6 İleri seviyede Kadın oyuncuları rahatsız veya taciz eden oyunculara Teamleader ve üzeri tarafından ağırlığa göre demorgan veya ban verilebilir. Oyun İçindeki Hesapların Hükümleri 2.1 Bir hesap oluştururken, oyuncu projenin tüm kurallarını kabul eder. Oyuncunun kuralları bilmemesi kimsenin sorumluluğuna girmez. 2.2 Proje Yönetimi hesabınızdan sorumlu değildir. 2.3 Birden fazla hesaba sahip olmak yasaktır. (Karakter değil) | Cezası: Ban ve bütün yan hesapların sıfırlanması. 2.3.1 Bir hesaba hesap sahibi dışında giriş yapılması yasaktır. (Hesap paylaşımı) | Cezası: 30 günden başlayan blok veya hesabın sıfırlanması. 2.4 Hesabı herhangi bir 3. şahısa vermek yasaktır. | Cezası: 30 günden başlayan blok ve hesabın sıfırlanması. 2.5 Oyun hesabı mülkünü gerçek para birimi için satın almak/satmak yasaktır | Cezası: Hesabın sıfırlanması ve sonsuz kilit. 2.6 Social Club hesabında maksimum iş ve ev sayısı yasaktır. | Cezası: 30 günden başlayan blok ve mülkün sıfırlanması. 2.7 Eğer bir hesapta bir karakter herhangi bir organizasyonda bulunuyorsa, diğer karakterin başka bir organizasyonda bulunması yasaktır. 2nci karakterde aynı organizasyona katılmakta yasaktır. | Cezası: Fraksiyonda bulunan tüm karakterlere Warn cezası 2.8 Aktif olmayan ve sadece iş için kullanılan hesaba sahip olmak yasaktır. (Vergi ödemeleri ve benzerleri için oturum açma) | Cezası: Devletteki işin sıfırlanması veya kalıcı yasaklanma. 2.9 İşletme sahibi olup aktif olarak oynamayan oyuncuların işletmelerine el konulabilir. Örn: Oyuna sadece kira ödemek ve depo çekmek için giriyorsanız bu aktif sayılmaz 3.0 Nonrp nickleri kullanmak yasaktır. | Cezası: sınırsız demorgan’da değişikliğe kadar / PermBan. NONRP Nickleri : İsim_soyisim biçimini ihlal eden takma adlar Açıklama: ilk harf büyük, geri kalan küçük harf Yeterli anlama sahip olmayan ve rakam içeren takma adlar Örnek : Rasdasdk_Dasdjasda Kafiyeli takma adlar Örnek : Perka_Redka Kısaltılmış biçimde yazılan takma adlar Örnek : f Ali_Ozdemir - s Mehmet_Seyhan vb. Yazım hatası ve yinelenen harf içeren takma adlar Örnek : Als_Ozzdemır - Mehhmet_Seyhan vb. Proje idaresinin takma adlarına benzer veya kopyalanan takma adlar Not: ayrı ayrı yinelenen yönetici adı veya soyadı bu öğenin ihlali değildir 2.10 Oyun karakterine gerçek cinsiyetinize uygun olmayan bir cinsiyet atamak yasaktır. | Cezası: Sınırsız Ban 2.11 Devletten bir ev/iş satın alırken, herhangi bir hatayı tespit etmek için idareye kanıtlanması gereken durumlar için satın alma işleminin bir videosu yapılmalıdır. 2.12 Herhangi bir kredi, ödünç eşya, vb karakter dışı işlemler için yönetim kefil değildir. 2.13 Mülkün herhangi bir satın alma ve satışında video eklemek zorunludur. Yönetici sizden bir kanıt talep ederse, ancak eksikse, yönetici satın alınan mülkü geri çekme hakkına sahiptir. 2.14 Sanal para birimi satışı/satın alınması yasaktır. | Cezası: Sınırsız Ban | Hesap sıfırlanması 2.15 Projenin kurallarını ihlal etmek için karakter oluşturmak yasaktır. | Cezası: Ana hesaba ihlaline karşılık ceza. Kural ihlali için açılan karaktere kalıcı kilit. 2.16 Hesap engellemeyi atlatmak yasaktır. | Cezası: Hesap yada MAC engellemesi Not: Birincil hesap engellenirken başka hesap oluşturmak yasaktır. Dipnot: Kural sadece hesaplar için geçerlidir, karakterler için değil. Ana hesabınız banlı ise yeni karakter ile aynı organizasyona katılmazsınız. Dipnot: Ana hesabın cezasına 7 günden başlayan ekstra yasaklama. 2.17 Sıkıca demorgana giden hesaplar banlanacaktır. - 7 Gün içerisinde 10 demorgan | Cezası: 30 gün ban - 30 Gün içerisinde 10 demorgan | Cezası: 7 gün ban Not: 1 den fazla karakteriniz bu kuraldan banlanırsa, cezalar birbirine eklenip iki karaktere de verilir. Not2: Yan hesap kullanılırsa bu yan veya paylaşılan hesap sınırsız banlanacaktır. 2.18 Toplu kural ihlallerinde duruma göre 1 gün den başlayan ban verilir. Oyun Sohbetleri ve Sesli Sohbetleri 3.1 Capslock'u defalarca kullanmak ve spam yapmak yasaktır. | Cezası: 60dk ya da daha fazla süreliğine sessize alınma. 3.2 Hakaret edici kelimeler kullanmak yasaktır. (Oyun dışı sohbetde) Akrabaları, yakınları, milleti, ırkçılığı barındıran kelimeler. (Oyun içi ve dışı sohbetlerde) | 3 günden başlayan blok cezası Oyun dışı sohbetde oyunculara hakaret. | Cezası: Demorgan’da 180 dakikadan başlayarak 15 güne kadar blok cezası 3.3 Sembolik işaretlerin kötüye kullanılması yasaktır. (Örnek : “!!!!” - “????” vb.) | Cezası: 60 dakikalık sessize alınma. 3.4 Oyuncuları, oyun yönetimine karşı provakate etmek yasaktır. Cezası: 7 günden başlayan blok 3.6 MetaGaming/Mixing (oyun ve sesli sohbet) de oyuncunların oyun dışı bilgileri oyun içinde kullanmaları yasaktır. Metagaming 180dk dan başlayan demorgan / IC-OOC Mixing 240dk dan başlayan demorgan / ban 3.7 Oyuncuları rahatsız edecek gereksiz sesler çıkartmak yasaktır. | Cezası: Demorganda 120 dakika ceza. 3.8 Ses değiştirici programlar kullanmak yasaktır. Cezası 1 günden başlayan blok 3.9 Onur, haysiyet, şeref ve namusa yapılacak her hakaret içerikli kelime yasaktır. Cezası: 3 günden başlayan blok cezası 3.10 Bozuk ya da doğru ayarlanmamış mikrofon kullanmak yasaktır. | Cezası: 60 dakikadan başlayan sessize alınma. 3.11 Azınlıklara yönelik herhangi bir hakaret, dini gerekçelerle hakaret, cinsiyete dayalı ayrımcılık, dünyada yasaklanmış örgütlerin tartışılması yasaktır. Cezası: 3 günden başlayan blok cezası 3.12 Oyun dışında roller ile iletişime geçmek yasaktır. Yalnızca mevcut olan RolePlay durumunda. (oyun içinde) 3.13 Medya varlığında ve yeşil alanlarda müzik dahil etmek yasaktır. | Cezası: 30 dakikadan başlayan sessize alınma En az bir oyuncunun müziğe karşı olması durumunda, müdahale etmeyeceğiniz bir mesafeye gitmeniz gerekir. 3.14 RP kurallarını göz önünde bulundurarak yaralı halde konuşmak mümkündür. Bağırmak ve ses tonu yükseltmek yasaktır. (f i v e l i v e) 3.15 Oyun dışında yapılan sohbetlerde narkotik araçların propagandası yasaktır. | Cezası: 30 günden başlayan blok cezası 3.16 Oyun dışı sohbetlerde oyun içinde olan olaylar hakkında kışkırtıcı ya da propaganda içerikli konuşmalar yasaktır. | Cezası: 3 günden başlayan blok cezası Ayrıca bu kural discord ve forum sayfalarında da geçerlidir. 3.17 Oyun içi her hangi bir ailevi değerinde küfür (ADK) yasaktır | Cezası: 360 dk demorgan Not: Ağır ADK (Bir kaç küfür aynı anda edildiğinde) cezası 3 günden başlayan ban 3.18 Her hangi bir dini veya milli değerlerine küfür (DDK/MDK) yasaktır | Cezası: 10 günden başlayan ban Yasaklama Kuralları 4.1 Oyunu etkileyen ve diğer oyunculara (hileler ve herhangi bir üçüncü taraf yazılımı) karşı avantaj sağlayan üçüncü taraf yazılımlarını kullanmak yasaktır. | Cezası: Hesaba ait tüm karakterlerin sıfırlanması, MAC ban ve sonsuz hesap banı.Ban affı durumunda( ihlal yapılan karakter ana karakter değil ise ana karaktere ve ihlal yapılan karaktere sonsuz ban. Eğer ihlal yapılan karakter ana karakter ise karaktere sonsuz ban. Karakterlerin sıfırlanmış olarak kalması ) ( İhlal öncesi eşyaların aktarılması durumunda aktarım yapılan hesaplara sonsuz hesap banı ) 4.2 Hileler, hatalar, yanlış kullanımlar, istismarlar, komut dosyaları, işlevselliğin kötüye kullanılması ve normal oyunu engelleyen veya diğer oyunculara karşı üstünlük sağlayan bu tür eylemlerin herhangi bir şekilde kullanılması veya dağıtılması yasaktır. | Cezası: Demorganda ceza ya da 14 günden başlayan blok cezası/ağırlaştırılmış ban 4.3 Proje idaresini aldatmaya çalışmak yasaktır. Proje yönetimini yanıltma girişimleri yasaktır. Proje idaresine herhangi bir biçimde hakaret yasaktır. | Cezası: 30 günden başlayan blok cezası 4.4 Projenin itibarına herhangi bir şekilde zarar vermek yasaktır. Diğer projelerin temyiz ve propagandası yasaktır. Projenin gelişiminde bir engel teşkil eden herhangi bir eylem yasaktır. | Cezası: kalıcı blok cezası ve hesap sıfırlama 4.5 Oyuncuları sunucu kurallarını ihlal etmeye teşvik etmek yasaktır. | Cezası: Demorgan’da ceza ya da 3 haftaya kadar blok cezası 4.6 Oyuncular, tüm sunucu kuralları ihlallerini yönetime bildirmelidir. Hata tespit edilirse-oyuncular ayrıca proje yönetimine bildirmelidir. | Cezası: 30 güne kadar blok cezası 4.7 Üçüncü taraf kaynakları için herhangi bir reklam yasaktır. | Cezası: 60 dakika sessize alınma, ya da 30 gün ve sonsuz arasında ban 4.8 Proje ekonomisine zarar vermek yasaktır. | Cezası: 30 gün ve sonsuz arasında ban ya da sahip olunan her şeyin sıfırlanması (düzenlendi) 4.9 Yöneticilerin işine müdahale etmek yasaktır. | Cezası: 300 Dk Demorgan ceza yada 3 günden başlayan blok Not: Yöneticinin verdiği karar hatalı olduğunu düşünüyorsanız bir Ceza İtirazı bölümünden bildirebilirsiniz. 4.10 Gerçek hayatta herhangi bir tehdit yasaktır. | Cezası: Demorgan’da ceza yada 15 güne kadar blok cezası 4.11 Destek alan medya katılımcıların bir işletme sahibi olması yasaktır. | Cezası: İşbirliğinin sona ermesi / Ban Dipnot : Bu sadece FLC alan Medya katılımcılar için geçerli değildir. 4.12 Yeşil alanda herhangi bir silah almak yasaktır. Dipnot : Roleplayler de oluşturulan etkinliklerde izin verilmektedir. 4.13 Medyanın büyük bir değere sahip bir oyuncudan mülk veya araba satın almasına izin verilir. 4.14 Oyuncuların sunucu yöneticisini taklit etmeleri yasaktır. | Cezası: 30 Günden başlayan kalıcı blok cezası 4.15 Diğer projelerden bahsetmek-tartışmak yasaktır. | Cezası: 30 güne kadar blok cezası 4.16 Kuruluş deposunun boşaltılması yasaktır. | Cezası: 3 Warn ile verilen 7 gün ban 4.20 Projeyle ilgili yıkıcı eylemler ve tüm tezahürlerde yasaktır. (Yapıcı olmayan eleştiriler, projeyi terk etme çağrıları, projenin gelişimini bozma girişimleri veya oyunda müdahaleye yol açabilecek diğer eylemler) | Cezası: 3 günden başlayan blok cezası (düzenlendi) 4.21 3 Milyondan fazla para transferi, oyun dışı para ticareti olarak algılanıp yasaktır. Araç alışverişi oyun dışı ticaret olarak algılanıp yasaktır. Ucuz bir aracı devlet fiyatının üzerine satmak şüphe uyandırıcı bir hareket olup ban sebebidir. (TL ve üzeri hesabınızdan aktarılan para, ev, araç vb. mülklere el koyabilir. Ek olarak bunun tekrarlanması yada karışık şekilde yapılması durumunda hesabınız tamamen sıfırlanabilir) 4.22 Oyun içi dolandırıcılık kalıcı ban ile sonuçlanabilir. Dolandıran kişi dolandırdığı kişinin eşyalarını geri vermeyi kabul eder ise banı açılma söz konusu olabilir. Oyun içi dolandırma vakalarında Five Live sorumlu değildir. Dolandırılan tarafa herhangi bir zarar karşılama yapılmamaktadır. Her oyuncu kendi hesabından ve seçimlerinden sorumludur. 4.23 Bütün çete ve aile etkinliklere (airdrop, capture, factory, çiftlik, malzeme savaşları ve aile baskınları) POV (VIDEO KAYIT) gereklidir. Bu kayıtları 48 saat bilgisayarınızda tutmanız gerekiyor. Hile şüphe şikayetlerde bu POV sizden sorulabilir ve bunu sunamayan oyunculara alttaki yasaklamalar uygulanacaktır: İlk ihlal: 3 gün ban İkinci: 7 gün ban Üçüncü: 14 gün ban Dördüncü: 30 gün ban 4.24 Herhangi bir fraksiyon lideri, 3 gün üzeri bir ban cezası alırsa bu ceza ban yerine ağırlığına göre -50 puandan başlayan şekilde uygulanacaktır.(Yalnızca lidere mahsustur.) 4.25 Devletten işletme, ev, otopark vb satın alımlarında diğer insanlara karşı üstünlük sağlamak için kural ihlali yapmak yasaktır. | 3 günden başlayan blok cezası 4.26 Warn cezası alarak fraksiyon kara listesine eklenmiş oyuncular 30 gün içerisinde kara liste cezası aldığı fraksiyona giriş yapamaz. Ceza alan kişinin yan karakterinden gelip kara liste'de bulunduğu fraksiyona'da girmesi yasaktır. | 3 Günden başlayan block cezası ve 1x Warn. // Lidere admin ihtarı (-15 Puan). Five Live Sunucudaki Roleplay Süreci 5.1 Oyun RP sürecini bozan nonrp oyuncu davranışları yasaktır (FailRP, FearRP,) | Cezası: 180dk dan başlayan demorgan 5.2 NonRP Drive/Car Ramming - Gerçek dışı yol koşullarında sürüş, otomobil ve motorsikletde dağ yollarında giderken olumsuz durumlar yaratmak yasaktır. | Cezası: 120dk demorgan Dipnot: Yeşil alanlarda yol kenarlarında araba kullanmak yasaktır. 5.3 RDM - Deathmatch yapmak ve oyuncuya sebepsiz zarar vermek yasaktır. | Cezası: 400 Dakika Demorgan Toplu kural ihlali: 3+ 2 Gün ban / 6+ 7 Gün ban 5.4 VDM - Bir aracı birisini öldürmek için kullanmak yasaktır. | Cezası: 180 dk demorgan Toplu kural ihlali: 3+ 2 Gün ban / 6+ 7 Gün ban 5.5 NLR - Ölüm yerinize 30 dakika içerisinde geri dönmek ve ölmeden önce olanları hatırlamak yasaktır | Cezası: 120dk demorgan Not: NLR resmi yeşil alanlarda geçerli değil (Sağ altta 'Yeşil alan' yazan bölgeler) 5.5.1 RevengeKill yapmak yasaktır. (Sizi öldüren oyuncuyu intikam olarak öldürmek) | Cezası: 240dk demorgan / Warn 5.6 TeamKill yapmak yasaktır. (Aynı takımda bulunduğunuz arkadaşınızı öldürmek) | Cezası: 180dk demorgan / Warn 5.7 SpawnKill yapmak yasaktır. (Oyuncuların doğum yerinde oyuncuları öldürmek) | Cezası: 120dk demorgan / Warn 5.8 PowerGaming yapmak yasaktır. (Gerçek hayatla eşleşmeyen bir karaktere özellikler atamak) | Cezası: Demorgan’da 60 dakikadan başlayan ceza / Warn 5.9 DriveBy - araç koltuğundan herhangi bir oyuncuya zarar vermek yasaktır. | Cezası: 120dk demorgan / Warn Not: Araç hareket halindeyken ateş edilirse DriveBy sayılmaktadır. 5.10 Karakter içi mesaj (IC) olmadan geçişleri/çıkışları/kapıları engellemek yasaktır. | Cezası: 90dk demorgan / Warn 5.11 Her iki tarafın da OOC veya ERP izni olmadan başka bir oyuncuya karşı ahlaksız davranış, cinsel içerik yasaktır. Cezası: 3 gün ban 5.12 CopBait - Oyun içindeki kolluk kuvvet katılımcıların provokasyon yapmaları yasaktır. | Cezası: 180dk demorgan 5.13 Oyuncuları arabanın bagajına itmek yasaktır. | Cezası: Demorgan’da 180 dakikadan başlayan ceza / Warn 5.14 Yollarda, kapılarda ve diğer oyuncuların trafiğine engel olabileceğiniz diğer yerlerde AFK kalmak yasaktır. | Cezası: 60dk demorgan 5.15 Ağır yaralı (herşeyi bitmiş) oyuncu öldürmek yasaktır. | Cezası: 60dk demorgan Not: Çete ve Aile etkinliklerde geçerli değildir ve çeteler kolluk kuvvetlerini bitirebilir 5.16 İş taşımacılığını (taksiler,otobüsler, kiralanan herhangi taşıtı) işgal etmek, tutmak ve AFK kalmak yasaktır. | Cezası: Tokat/kick 5.17 İş taşımacılığındaki araçları kendi kişisel amaçları için kullanılması yasaktır. | Cezası: Kick 5.18 İş yapmakta (Tır Şoforlüğü, Paketlemeci vb.) bulunan oyunculara RDM atmak yasaktır. (Ghetto içinde 12.00'dan sonrası dahil RDM atılamaz) | Cezası: 1x Warn 5.19 Diğer oyuncuların çalışma / oyun sürecine müdahale etmek yasaktır. | Cezası: Kick 5.20 Casusluk yasaktır. | Cezası: Warn 5.21 Düz olmayan yüzeylerde, yollarda, dağlarda, eğimde veya yeşil alanlarda hava taşımacılığı yapmak yasaktır. | Cezası: 180dk demorgan Dipnot : Devletde yapılan RP icabı serbesttir. Not: Fraksiyon/çete binalarının üstünden uçmaları yasaktır. 5.22 CharacterKill yapmak yasaktır. (Karakteriniz rol çerçevesinde ölürse karakteriniz yasaklanacaktır) Dipnot : Oyuncunun bilgilerini ortadan kaldırmak için bu durumlarda izin verilir. RP durumunu onaylarken, forumun belirli bir bölümünde uygun bir konu oluşturulmalıdır. Onaylandıktan sonra oyuncu, takma adını yeni bir adla değiştirmelidir (İsim_soyisim). Dipnot : Faction Character Kill - Önemli bilgilerin yayılmasını önlemek için bir oyuncunun öldürülmesi veya çetenin daha fazla varlığı için bir tehdit oluşturan bir oyuncunun planlı bir şekilde öldürülmesi. Bu cinayetten sonra, oyuncu karakterin görünüşünü, adını ve soyadını değiştirmeden aynı organizasyona geri dönme hakkına sahip değildir ve alınan bilgileri elden çıkarma hakkına sahip değildir. Dipnot : FCK'den sonra, oyuncu nickname değiştirmeme hakkına sahiptir ve yönetim nickname değiştirmeme hakkına sahiptir. 5.23 Devlet binalarına saldırı yapmak yasaktır. | Cezası: 320dk demorgan 5.24 Ghosting/Streamsniping yapmak yasaktır. (oyuncunun yayınında alınan oyun bilgilerinin kullanımı) | Cezası: 300dk demorgan 5.25 RP görevlerini kendi çıkarları için kullanmak yasaktır. | Cezası: 3 günden başlayan ban cezası Örnek : RP gerikazanımı olmadan evde bırakılan belgeler İstisna : Özel devlet ulaşımı 5.26 Depodan liderin izin verdiğinden daha fazlasını almak yasaktır. | Cezası: 2x Warn 5.27 CombatLog - RP devam ederken ayrılmak yasaktır. | Cezası: 240dk demorgan 5.28 "İlk geri alma kuralı" - oyuncu, silahsız küçük hasar görmüşse veya /me, /do komutlarını yazarken küçük bir hata yaptıysa, ikinci tarafın rızası olmadan durumun bir geri çekilmesine hak kazanır. | Cezası: Kötüye kullanım durumunda 180dk demorgan 5.29 Oyuncuları para vermek – almak gibi durumlarla kandırmak yasaktır. | Cezası: 2 haftadan başlayan ban cezası / Hesabın sıfırlanması 5.30 Uyku RP sadece saat 23.00’dan sabah 05.00’a kadar yapılabilir. Dipnot : Sağlık birimlerinden uyku RP yapmak yasaktır. 5.31 Silahı korumak amaçlı sürekli envantere koymak ve değiştirmek yasaktır. | Cezası: 180dk demorgan 5.32 Kural ihlaline suç ortaklığı yapmak yapmak yasaktır. | Cezası: ihlalin büyüklüğüne göre demorgan / ban 5.33 Aşağıdaki karakterdeki araba plakaları oluşturmak yasaktır. | Cezası: Plakanın çekilmesi / 3 günden başlayan ban Herhangi bir hakaretin bulunduğu plakalar Herhangi bir küfürün bulunduğu plakalar Yasak kelimelerin bulunduğu plakalar Politikaya herhangi bir referansın mevcut olduğu plakalar Cinsel doğanın alt metnini taşıyan plakalar Irkçılık içeren plakalar 5.34 Yeşil alanlarda hoparlörü açmak yasaktır. | Cezası: Sesli mute 5.35 Oyun içinde sunucu kurallarını ihlal edici müzikler açmak yasaktır. | Cezası: Ağırlığına göre demorgan veya ban cezası Maske Kuralları 6.1 Tüm oyun soygunları, adam kaçırma, rehin alma ve devlet yasalarından kaçmayı gerektiren diğer eylemler, belirlenen kurallar dahilinde yapılmalı ve maskelerin kullanımıyla yapılmalıdır. İstisna : Misilleme ateşi / kendini savunma, iki tarafın RP çatışması. Ghetto topraklarında maske takmadan herhangi bir suça izin verilir. 6.2 Devlet organlarında görev yapan oyuncular, kimlik doğrulamak için maskeli oyuncuları durdurma haklarına sahiptirler. 6.3 Devlet organlarında görev yapan oyuncular maskeleri yalnızca çalışma saatlerinde ve sunucu kurallarına göre kullanabilirler. Platform Kuralları 7.1 Ceza vermek için idare, yalnızca aşağıdaki platformlarda görülen raporları dikkate alır: Five-Live RP oyun sunucuları; Forum; Herhangi bir barındırma platformundan (Twitch, YouTube, Radikall ve benzeri) medya ortaklarının fotoğraf/video içeriği); Resmi sosyal medya Five Live RP proje ağları; Discord proje sunucusu; Not: Yönetimin proje forumu dışındaki herhangi bir üçüncü taraf sitesindeki bir ihlal kanıtı kabul etmesi kesinlikle yasaktır. İstisna : Eğer kanıtın bulunduğu platformda sorun var ise, özel durumlar halinde başka bir platformdan da gösterilebilir. 7.2 Oyuncular arasındaki özel mesajlar moderasyon ekibinin ilgilendiği alana girmemektedir Not: Tek ortak sunucunuz FiveLive ise IC OOC mixing ile ADK tarzı küfürler edenler 7 gün oyundan uzaklaştırılacak ve tekrarlama söz konusu ise FL Discordundan banlanacaktır. Not: Bazı durumlar inisiyatife dahil olabilir ve ceza uygulanabilir. 7.3 Yönetici, oyuncunun ihlalinin ciddiyeti göz önüne alındığında cezanın ölçüsünü seçer ve bazı durumlarda forumda listelenmeyen bir ceza verebilir. 7.4 Oyunculardan gelen tüm şikayetler kanıtlarla tartışılmalıdır. (ekran görüntüsü/video). 7.5 Sosyal ağlarımızda (forum, discord, VKontakt grubu) gerçek para birimi için bir ticaret platformu düzenlemek yasaktır. 7.6 Yönetici, karşılaştığı olayda iki tarafı da dinlemeli ve objektif olarak yorum yapmalıdır. Kendi karar veremediği durumlarda üst yöneticisinden yardım almalıdır. 7.7 Yönetici, her konuda adaletli davranmalı ve en uygun cezayı vermelidir, bazı şartlar göz önünde bulundurulduğunda inisiyatif uygulanabilir. Uygulanan inisiyatif geri alınabilir. 7.8 Yönetici, gelen şikayetlerde yeterince kanıt bulunmuyorsa veya bulunan kanıt yetersiz ise işlem uygulamamalıdır. Delil yetersizliği sebebiyle işlem uygulamama inisiyatifi yöneticidedir. 7.9 Oyuncular yöneticinin bir konuda hata yaptığını düşündüğünde bunu diğer oyuncuları galeyana getirecek şekilde dillendirmemeli, yöneticiyi aşağılamamalı, iğneleyici ithamlarda bulunmamalıdır. Forum üzerindeki admin şikayet bölümünde konu açarak durumu detaylı şekilde açıklamalı ve şikayetçi olmalıdır. Chief Administrator durumu değerlendirerek gerektiği takdirde yöneticiye ceza verecektir. 7.10 Yönetici, oyuncunun adı, klanı, rütbesi, kökeni, cinsel yönelimi, yaşı vb. nedeniyle farklı davranmamalıdır. 7.11 Oyuncu, bir yönetici ceza vermek için yanına geldiğinde cezadan kaçmak için oyunu kapatması yasaktır.(LTAP) Cezası: Kaçılan suçun ağırlığına göre ban. 7.12 Oyuncu ve yönetici arasında karşılıklı saygı olmak zorundadır. Oyuncunun saygıyı bozduğu durumda yönetici durumun ağırlığına göre ceza verebilir. Yöneticinin saygıyı bozduğu durumda oyuncu admin şikayet açarak durumu bildirebilir. Devlet Çalışanlarının Rehin Alma Kuralları 8.1 Kaçırılan personelin ( USNG-LSPD-LSSD-LSCH ) Üst Rütbeli olmasıdır. 8.2 En Fazla 50.000$ İstenilebilir. Depo istemek (Yelek-Silah-Def-Mermi) yasaktır. 8.3 Çete rehin alırken en az 4 kişi (Role giren kişilerden başka herhangi bir oyuncu role dahil olamaz.) olması gerekir. Maske, Ağır Makinalı Silah ve Plakasız Araç ( Bu şartlar uygun değilse Kolluk Kuvveti direkt olarak işlem sağlayabilir.) kullanılmalıdır. 4 kişilik tek araçla kovalama yapılıcaktır. 8.4 Anlaşıldıktan sonra rehine teslim edilir ve sonra güvenli çıkış (Kolluk Kuvvetleri tarafından ateş yasak) için en fazla 7 saniye verilir. 8.5 2 dakika boyunca polis pit ve ram yapmamalıdır. 8.6 Kovalamacada rehineyi alan şahıslar yakalanırsa ( 30.000$ ) + 5 Yıldız hapis cezası verilir. 8.7 Kovalamada Ghetto Bölgesine giriş yasaktır. 8.8 Rehin almada, gasp ve tecavüz (e-rp) gibi roller yasaktır. 8.9 Rehin Alma Rölü, 16:00 ile 23:00 arası yapılabilir. 8.10 Polislere karşı gerçek dışı kışkırtıcı roller yapmak yasaktır. 8.11 Olay yerine gelen basın mensubu ( WEAZEL NEWS ) zarar görmeden haberini yapabilecektir. 8.12 Olay yerine gelen sağlık ekipleri (EMS) zarar görmemelidir. 8.13 Belli olan FIB çalışanı kaçırılamaz. Olağanüstü durumlarda alanı/bölgeyi kapatmak için kullanılan barikat/engelleyici objelerin geçilmesi/aşılması yasaktır. (NonRP) Kapalı olan (out of way) yollardan girilmesi ve engellenmiş bölgelere erişim sağlamaya çalışma yasaktır. (NonRP / NonRP driving) Polise zorla ihtar verdirmeye çalışıp, sonrasında ihtar verdi diyerek ateş etmek yasaktır. Spontane gelişmeyen tüm olaylarda yaptırım görürsünüz. REHİN ALMADA KOLLUK KUVVETLERİNİN YAPMASI GEREKENLER 8.13 1 adet HELİKOPTER, 2 adet RİOT, 2 adet DEVRİYE TAKİP ARACI, 2 adet KONUMLANMIŞ ARAÇ, 1 adet AMBULANS (Rehine sağlığı için ) 8.14 Rehine teslimi için para, ÇANTA ile teslim edilir ( G tuşundan para teslim edilir ). Sivillerin Rehin Alma ve Soyma Kuralları Not: Bir çete üyesi, sivil oyuncu değildir. Çete üyeler birbirini kaçırabilir ama bu bir savaş sebebi olabilir. Unutmayın bir oyuncu soyulursa rol bitmiş oluyor ve size silah çekmezse bu kişiyi öldüremezsin. Dipnot: Onaylı aile üyeleri Ghetto içi kaçırılabilir çete tarafından, onun dışında sivil kurallar geçerlidir. 8.20 Sivil oyuncular sadece banka veya işletme soygunları için rehin alınabilir. (Kişiyi kaçırana 180dk demorgan) -Not: Ghetto içerisinde sivil oyuncular kaçırılabilir. 8.21 Banka veya işletme soygunu hazırlanmadan önce sivil oyuncu rehin alınmaz. (Kişiyi kaçırana 180dk demorgan) 8.22 Kaçırılan sivil oyuncuyu tatsız rollere sokmak yasaktır. (Yaptırana 180dk demorgan) Örnek: ERP tarzı yorumlar, ağır küfürler, üstlerine işime veya yüzlerine oturmak. Rehine sadece soygun için kullanılabilir. 8.30 Sivil oyuncular sadece 21:00-05:00 saatleri arasında şehir içerisinde soyulabilir. Buna en fazla 6 çete üyesi katılabilir. (120dk demorgan) 8.31 Sivil oyuncu Ghetto bölgesinde her zaman soyulabilir, soyduktan sonra bu kişiyi öldürmek yasaktır. (120dk demorgan) Rapor Üzerinden Yönetime Ulaşma 9.1 Rapor - her şeyden önce, oyuncuların kurallarının ihlali durumunda ortaya çıkan soru veya sorun hakkında yardım veya şikayette bulunmaya hizmet eder. 9.2 Rapor mümkün olduğunca doğru ve mümkün olduğunca ayrıntılı olmalıdır. Bir suçluya karşı bir şikayette bulunurken, kimliğini ve ihlalini belirtmeniz gereklidir. Örnek: 228 VDM. 9.3 Yönetim, "yönetici TELEPORT", "TELEPORT burada", "TELEPORT yardıma ihtiyaç duyuyor" ve benzeri gibi raporları görmezden gelme hakkına sahiptir. 9.4 Küfür kullanımı yasaktır. | Cezası: Demorgan’da 120 dakikadan başlayan ceza / Kick / 3 Gün Ban cezası 9.5 Oyunculara hakaret etmek yasaktır. | Cezası: Demorgan’da 120 dakikadan başlayan ceza / Kick / Ban cezası 9.6 Anlamsal bir yük taşımayan mesajlar göndermek yasaktır. | Cezası: Demorgan’da 60 dakikadan başlayan ceza / Kick / Ban cezası 9.7 Konudan uzaklaşmak yasaktır. (OffTop yapmak) | Cezası: Demorgan’da 60 dakikadan başlayan ceza / Ban cezası Lider Yasaklamaları 10.1 Liderin fraksiyonu kötü yönetimi durumunda: Karakter / 60 Gün Kötü Yönetim Sebebiyle Yasaklama 10.2 Liderlik süresi minimum 30 gündür, bu sürenin altında liderlik bırakılmak istenirse cezaya tabii olur. Aynı zamanda fraksiyonun genel puan durumu - de olursa yine ceza ya tabii tutulur. 10.2.1 Lider 30 günden önce görevini bırakmak isterse: Karakter / 60 Gün Yasaklama 10.2.2 Lider 30 günden önce görevini fraksiyon - puanda iken bırakmak isterse: Karakter / 60 Gün Yasaklama 10.2.3 Lider 30 günden sonra görevini fraksiyon - puanda iken bırakmak isterse: Karakter / 60 Gün Yasaklama 10.2.4 Lider 30 gün geçmesinin ardından fraksiyon puan durumu + iken görevini bırakabilir, görevini bırakmadan 1 hafta önce bildirmek liderin sorumluluğundadır. Bildirildiği tarihten sonra 1 hafta içerisinde lider görevden alınmak zorundadır. Liderin bildirmediği durumda maksimum 1 hafta olacak şekilde liderliği sürdürmek zorundadır. 10.3 Fraksiyon puan durumu -100 düzeyine ulaştığında puan satın alınamaz, haftalık rapor günü yaklaştıysa raporun gelmesi beklenmez ve Lider Sınırsız/Süresiz hesap/karakter engellemesi alır. Göreve yeni bir lider atanır. (Rapor -100 puana ulaşmadan gönderildiyse rapor incelenir ve puan verilir) 10.4 State Fraksiyon Lideri, liderlik pozisyonuna yükseltildiğinde, tüm depolarının içerdiği techizat ve muhimmatların hepsine el koyulabilir. Bu, önceki ekipmanları da içerir. | Cezası: Hesap Sıfırlama. Uyarı: MAC Yasaklaması oluşabilir
  6. Genel RP Kuralları Hakkında Bilgilendirme New Life Rule Eğer bir bölgede öldürüldüyseniz, aynı bölgeye sunucu yönetimi tarafından belirlenen bir süre boyunca gidemezsiniz (Bu süre genellikle 30 dakikadır). Eğer bunu yaparsanız kural ihlali yapmış olursunuz. Cop Bait Gerçek hayatta sırf polisler sizi kovalasın diye onların önüne gidip lastik yakamaz, onların önünde drift atamaz veya silah çekemezsiniz, değil mi? Eğer bunu rolde yapmaya kalkarsanız cop bait kural ihlalinden ceza alabilirsiniz. Fear RP Rol esnasında karakterinizin korkması gereken yerlerde korku rolü yapmanız gerekmektedir. 10 kişilik bir çetenin sizi kaçırıp başınıza silah dayadığını düşünün. Bu tarz bir olayda onlara karşı diklenemezsiniz çünkü o sırada aşırı derecede korkarsınız. Bunu rolde yapmamak kural ihlalidir. Fail-RP Roleplaye uymayan ve roleplay esnasında yapılmaması gereken şeylere verilen isimdir. (Örn: Biri size silah tutuyor ve elleriniz havada, bu durumda silah çekip adamı vurursanız Fail RP yapmış olursunuz.) Non-RP Driving Gerçek hayatta süremeyeceğiniz gibi araba sürerek akla mantığa uymayacak hareketler yapmaktır. Metagaming (MG) Rol dışında öğrendiğimiz bilgileri role dahil edip rolde saçmalamaktır. Metagaming veya dillere yer etmiş şekliyle ‘meta yapmaktır‘. In Character (IC) Karakter içi anlamına gelmektedir. Karakter ile alakalı olayları ilgilendirir. IC olayların gerçek hayatla bağları kopuktur ve alakaları yoktur. Out of Character (OOC) Karakter dışı olayları kapsar. Gerçek hayattaki kişiler ve rol dışı olaylar OOC’ye girer. IC-OOC Mixing RP içerisinde olan olayların OOC'ye yada OOC olayların role taşınmasıdır. Aynı zamanda oyunda olan bir durum yüzünden kimseyle gerçek hayatınızda kavga edemez, ona karşı kinlenemezsiniz. Mixing Rolleri karıştırmaktır. Doktorken mafya rolü yapmak gibi saçma sapan roller buna örnektir. Bug Abuse Oyun içerisindeki açıkları, IC karakterimizin gelişimi adına kullanmaktır. Car Ramming Sebepsiz yere insanlara ve araçlara çarpıp hasar vermektir. Random Death Match (RDM) RDM, basitçe anlatmak gerekirse rolsüz bir biçimde diğer oyunculara rastgele zarar vermektir Vehicle Death Match (VDM) Rolsüz olarak birilerine zarar vermek olarak açıklanabilir. Kasıtlı olarak başkalarına araba ile zarar vermek VDM’e girer. Ailevi Değerlere Küfür (ADK) Role anında karakterin ya da oyuncunun ailevi değerlerine küfür etmesidir. Text-RP Yazarak rol yapmak yani /me /do ve dışında yazarak mikrofon kullanmayarak rol çevirme. Son güncelleme: 17/11/22 Güncelleyen kişi: FL Sefa
  7. Gizlilik Politikası, Kullanıcı Sözleşmesi ve Geri İade Politikası Gizlilik Politikası Genel Veri Koruma Politikası (bundan sonra - GDPR olarak anılacaktır) kapsamında geliştirilmiştir ve kişisel verilerin işlenmesini ve bireyler hakkındaki kişisel verilerin güvenliğini sağlamaya yönelik önlemleri tanımlamak üzere tasarlanmıştır. 1. Terimler ve Tanımlar 1.1. Kişisel veriler, Web Sitesinin belirli veya tanımlanabilir bir Kullanıcısıyla doğrudan veya dolaylı olarak ilgili herhangi bir bilgidir. 1.2. Web sitesi, https://fivelive.net/ adresindeki web sitesinde, temelinde oluşturulan tüm alt alanlarda kullanılabilirliğini sağlayan bir dizi grafik ve bilgi materyali ile bilgisayar programları ve veritabanları anlamına gelir. 1.3. Kişisel verilerin işlenmesi, aşağıdakiler dahil olmak üzere, otomasyon araçları kullanılarak veya bu araçlar kullanılmadan kişisel verilerle gerçekleştirilen herhangi bir eylem (işlem) veya bir dizi eylem (işlem) anlamına gelir: - toplama; - kayıt; - sistemleştirme; - birikim; - depolamak; - açıklama (güncelleme, değiştirme); - çıkarma; - kullanmak; - transfer (dağıtım, tedarik, erişim); - duyarsızlaşma; - engelleme; - kaldırma; - kişisel verilerin imhası. 1.4. Kişisel verilerin otomatik olarak işlenmesi, kişisel verilerin donanım yoluyla işlenmesi anlamına gelir. 1.5. Kişisel verilerin yayılması, kişisel verilerin sınırsız sayıda kişiye ifşa edilmesini amaçlayan eylemler anlamına gelir. 1.6. Kişisel verilerin sağlanması, kişisel verilerin belirli bir kişiye veya belirli bir kişi çevresine ifşa edilmesini amaçlayan eylemler anlamına gelir. 1.7. Kişisel verilerin engellenmesi, kişisel veri işlemenin geçici olarak sona ermesi anlamına gelir (kişisel verilerin açıklığa kavuşturulması için işlemenin gerekli olduğu durumlar hariç). 1.8. Kişisel verilerin imhası, kişisel verilerin bilgi sistemindeki kişisel verilerin içeriğinin geri yüklenememesi ve (veya) bunun sonucunda kişisel verilerin somut ortamlarının imha edilmesiyle sonuçlanan eylemler anlamına gelir. 1.9. Kişisel verilerin kimliğinin gizlenmesi, ek bilgi kullanılmadan kişisel verilerin belirli bir veri konusuna atfedilmesini belirlemenin imkansız hale geldiği eylemler anlamına gelir. 1.10. Kişisel veri bilgi sistemi, kişisel veri tabanlarında yer alan ve kişisel verilerin işlenmesini sağlayan bir dizi bilgi teknolojileri ve teknik araçları ifade eder. 1.11. Kişisel verilerin sınır ötesi aktarımı, kişisel verilerin yabancı bir devletin topraklarına yabancı bir makama, yabancı bireye veya yabancı tüzel kişiye aktarılması anlamına gelir. 1.12. Kişisel Veri Operatörü, bağımsız olarak veya kişisel verilerin işlenmesini organize eden ve (veya) gerçekleştiren diğer kişilerle birlikte, kişisel verilerin işlenmesinin amacını, işlenecek kişisel verilerin bileşimini, gerçekleştirilen eylemleri (işlemleri) belirleyen Evgeny Smirnov anlamına gelir. kişisel verilerle. 1.13. Veri Sahibi, ilgili kişisel verilerin ilgili olduğu kişi anlamına gelir. 1.14. Kullanıcı, ilgili kişisel verilerin ilgili olduğu, internet sitesinin içeriğini gezen ve/veya sitenin işlevselliğini kendi menfaati veya temsil ettiği tüzel kişilik menfaati için kullanan gerçek kişiyi ifade eder. 1.15. Alt etki alanı, https://fivelive.net/'e ait üçüncül etki alanlarında bulunan sayfalar veya sayfaların yanı sıra altta Operatörün iletişim bilgilerinin yer aldığı diğer geçici sayfalar anlamına gelir. 1.16. Çerezler, bir web servisi tarafından gönderilen ve veri sahibinin bilgisayarında saklanan, tarayıcının ilgili web sitesinin sayfasını açmaya çalışırken HTTP isteğinde web sunucusu her seferinde gönderdiği küçük bir veri parçası anlamına gelir. 1.17. IP adresi, veri sahibinin Web Sitesine eriştiği bir bilgisayar ağındaki bir düğümün benzersiz ağ adresi anlamına gelir. 2. Genel hükümler 2.1. Operatör hakkında bilgiler: 2.1.1. Operatör, bireysel bir girişimci olan Asif Bagirov'dur. İşletmeci, faaliyetlerini aşağıdaki adreste yürütmektedir: Kazan. 2.2. Bu Gizlilik Politikasının güncel versiyonu Operatörün web sitesinde mevcuttur: https://fivelive.net/policy. Bu Gizlilik Politikası kapsamındaki tüm veri konu kategorilerinin bu Gizlilik Politikasının metnine aşina olmaları gerekmektedir. 2.3. Kişisel bilgilerin veri sahibi tarafından aktarılması, Kullanıcının bu Gizlilik Politikasının şartlarına ve burada belirtilen kişisel verilerinin işleme şartlarına koşulsuz rızası anlamına gelir. Gizlilik Politikasının şartları ile anlaşmazlık olması durumunda, veri sahibi kişisel bilgileri Operatöre aktarmaktan kaçınmalıdır. 2.4. Gizlilik Politikası (herhangi bir kısmı dahil) Operatör tarafından herhangi bir özel bildirimde bulunulmaksızın ve bununla bağlantılı olarak herhangi bir tazminat ödenmeden değiştirilebilir. Gizlilik Politikasının yeni versiyonu, İşletmeci'nin web sitesinde yayınlanır yayınlanmaz yürürlüğe girecektir. 2.5. Veri sahibi, Gizlilik Politikasının şartlarını kabul ederek, kendisi hakkındaki verilerin Operatör tarafından Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlarla işlenmesine ve ayrıca veri sahibi hakkındaki verilerin aktarılmasına rıza gösterdiğini ifade eder. Gizlilik Politikasında listelenen durumlarda üçüncü şahıslara. 2.6. Web Sitesinin ve hizmetlerinin çerezleri kabul eden bir web tarayıcısı aracılığıyla kullanılması, İşletmecinin Web Sitesini, içeriğini ve işlevselliğini geliştirmek için çerezlerden veri toplayıp işleyebilmesine bağlı olarak verilerin onayı anlamına gelir. Web tarayıcısının çerezlerden veri alma seçeneğinin veri sahibi tarafından devre dışı bırakılması ve/veya engellenmesi, veri sahibinin Web sitesini, özellikle de bazı işlevlerini kullanımının kısıtlanabileceği anlamına gelir. 2.7. Operatör, veri sahibi tarafından sağlanan kişisel bilgilerin doğruluğunu doğrulamaz. 3. Operatör tarafından alınan ve işlenen web sitesinin Kullanıcıları hakkında bilgilerin bileşimi 3.1. Bu Gizlilik Politikası aşağıdaki kişisel bilgi türleri için geçerlidir: 3.1.1. Web sitesindeki formu doldururken kendileri hakkında kişisel bilgiler de dahil olmak üzere Kullanıcılar tarafından yayınlanan kişisel bilgiler. Bu şekilde elde edilen kişisel bilgiler, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kimlik bilgilerini (Kullanıcının adı, soyadı); ∙ iletişim bilgileri (e-posta adresi); ∙ Kullanıcının, Operatörün takdirine bağlı olarak Operatöre erişim izni verdiği diğer kişisel bilgiler. Kullanıcı'nın bu tür dağıtımlar için üçüncü şahısların kişisel verilerini izinsiz olarak vermesi veya üçüncü şahısların bu tür kişisel verilerinin Kullanıcı tarafından kamuya açık bilgi kaynaklarından alınmaması durumunda yasaktır. 3.1.2. IP adresi, cihazın bireysel ağ numarası (MAC adresi, cihaz kimliği), elektronik seri numarası (IMEI, MEID) dahil olmak üzere Kullanıcının cihazında yüklü yazılım aracılığıyla kullanımı sırasında Web Sitesine otomatik olarak iletilen veriler , çerezler, tarayıcı hakkında bilgiler, işletim sistemi, erişim süresi ve Kullanıcı arama sorguları. 3.1.3. Kullanıcılar tarafından ayrıca, İşletmeci'nin Web Sitesinin kullanımı ile ilgili olarak İşletmeci'nin Kullanıcılara karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için talebi üzerine sağlanan veriler. 3.1.4. Toplanması ve/veya işlenmesi sözleşmede şart koşulan Kullanıcılarla ilgili diğer bilgiler. 4. Web Sitesi Kullanıcıları hakkında bilgi toplama ve işleme amaçları 4.1. Operatör, kişisel verileri de dahil olmak üzere yalnızca Kullanıcılar hakkında aşağıdaki hedeflere ulaşmak için ilgili bilgileri toplar ve işler: 4.1.1. Operatörün web sitesinin kullanımı ile bağlantılı olarak. 4.1.2. Web Sitesinin kullanımına ilişkin talepler göndermek, Kullanıcıları Web Sitesindeki yeni hizmetler hakkında bilgilendirmek, yeni promosyonlar, teklifler ve hizmetler, yarışmalar ve İşletmeci ile ilgili haberler (inceleme bırakma veya alma teklifleri dahil) dahil olmak üzere elektronik posta listeleri aracılığıyla bilgilendirme. bir anket). Kullanıcı, verilerini sağlayarak reklam ve bilgi mesajlarını ve hizmet mesajlarını (posta listesi) almayı kabul eder. 4.1.3. Web Sitesini, pazarlamayı, Kullanıcılarla ilişkileri iyileştirmek ve ayrıca daha fazla iyileştirme, yeni hizmetlerin geliştirilmesi için pazarlama görevlerinin, istatistiksel ve kişisel olmayan verilere dayalı diğer araştırmaların gerçekleştirilmesi. 4.1.4. Sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmek için Kullanıcı ile iletişim kurmak, Kullanıcıları Web Sitesinde yeni hizmetlerin görünümü hakkında bilgilendirmek, Hizmetler, yarışmalar ve İşletmecinin haberleri hakkında yeni teklifler ve öneriler dahil olmak üzere elektronik posta listeleri aracılığıyla bilgilendirmek. Kullanıcı, verilerini göndererek telefonla bilgilendirilmeyi kabul eder. 4.1.5. Sorun giderme, veri analizi, test, sistem bakımı, destek, raporlama ve veri barındırma dahil olmak üzere Web Sitesini yönetmek ve korumak için. 4.2. Kullanıcı ile ilgili kişisel bilgilerin Gizlilik Politikası'nda öngörülmeyen amaçlarla kullanılması gerekiyorsa, İşletmeci bu tür işlemler için Kullanıcı'nın onayını talep eder. 5. Kişisel veri işlemenin yasal dayanağı 5.1. Gizlilik Politikası, 2016/679 sayılı AB Yönetmeliği ve ilgili yerel mevzuata uygun olarak geliştirilmiştir. 5.2. Kişisel bilgileriniz de dahil olmak üzere bilgilerinizi mahkemelere, kolluk kuvvetlerine veya resmi makamlara veya yetkili üçüncü taraflara, yasaların gerektirdiği veya izin verdiğimiz veya bu tür bir ifşanın makul bir şekilde gerekli olduğu hallerde ve ölçüde ifşa edebiliriz: Yasal yükümlülüklerimize uymak için; Hukuki sürece uymak ve aleyhimize ileri sürülen iddialara cevap vermek; Bir cezai soruşturma veya iddia edilen veya şüphelenilen yasa dışı faaliyet veya bizi, sizi veya diğer kullanıcılarımızı yasal sorumluluğa maruz bırakabilecek diğer faaliyetlerle ilgili taleplere yanıt vermek; Hizmet Şartlarımızı uygulamak ve yönetmek için veya Bizim ve çalışanlarımızın haklarını, mülkiyetini veya kişisel güvenliğini korumak. 5.3. Kişisel verilerin işlenmesi için yasal dayanak: - kişisel verilerin işlenmesine rıza; 5.4. Operatör, kişisel veriler dahil olmak üzere kişisel bilgileri yalnızca aşağıdaki durumlarda işler: 5.4.1. İşletmecinin veri sahiplerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için işleme gereklidir. 5.4.2. yasal yükümlülüklere uymak için işleme gereklidir. 5.4.3. Yürürlükteki yasanın gerektirdiği durumlarda, bu tür bir işlemenin veri sahiplerinin çıkarları, temel hakları ve özgürlükleri üzerinde önemli bir etkisi yoksa, İşletmecinin meşru menfaatlerini sağlamak için işleme gereklidir. Kişisel bilgileri bu temelde işlerken, Operatör her zaman meşru menfaatleri ile veri sahibinin gizliliğini korumak arasında bir denge kurmaya çalışacaktır. 6. İlgili kişilerin kişisel verilerinin işlenmesi 6.1. Çoğu durumda, kişisel veriler, Operatör tarafından erişilmeden otomatik olarak işlenir. Böyle bir erişim gerekliyse, yalnızca görevlerini tamamlamaları için buna ihtiyacı olan kişilere sağlanabilir. Verilerin gizliliğini korumak ve sağlamak için tüm kişiler Kişisel Verilerin işlenmesine ilişkin şirket içi politika ve prosedürlere uymalıdır. Ayrıca kişisel verileri korumak için yürürlükte olan tüm teknik ve kurumsal güvenlik önlemlerini almaları gerekir. 6.2. Operatör, kişisel verileri yetkisiz, kazara veya yasa dışı imha, kayıp, değiştirme, haksız kullanım, ifşa veya erişimden ve ayrıca diğer yasa dışı işleme biçimlerinden korumak için yeterli teknik ve organizasyonel önlemleri uygulamıştır. Bu güvenlik önlemleri, en son teknoloji, uygulanmalarının maliyeti, işlenmesiyle ilişkili riskler ve aşağıdaki önlemler dahil olmak üzere kişisel verilerin doğası dikkate alınarak uygulanmıştır: ∙ güncellenmiş veri tabanları ile anti-virüs koruması; ∙ bilgi yedekleme; ∙ ekipmana erişimi olan kişilerin sınırlandırılması; ∙ kişisel verilerin işlenmesinden sorumlu kişinin atanması. 6.3. Kişisel veriler, toplanma amacına ulaşmak veya yasa ve yönetmeliklerin gerekliliklerine uymak için gerekli olduğu sürece İşletmeci tarafından saklanacaktır. 6.4. Veri sahiplerine ilişkin kişisel bilgiler, aşağıdaki durumlar dışında üçüncü kişilere aktarılmayacaktır: 6.4.1. Veri sahibi bu tür eylemlere rıza göstermiştir. 6.4.2. İşletmeci, varlıklarının bir kısmının veya tamamının bir birleşme, devralma veya başka herhangi bir şekilde satışına katılırsa. Bu durumda, Gizlilik Politikasının şartlarına uymaya ilişkin tüm yükümlülükler, İşletmecinin varlıklarını edinen tarafa devredilecektir. 6.5. Veri Sahibine işbu belge ile bilgi verilir ve İşletmecinin, Veri Sahibi tarafından Web Sitesini kullanırken sağlanan üçüncü şahısların kişisel verilerini alabileceğini ve Veri Sahibinin onayını garanti etmesi koşuluyla bunları Web Sitesinin belirli işlevlerini yerine getirmek için kullanabileceğini kabul eder. İşletici tarafından işlenecek verilerin Gizlilik Politikası'nda belirtilen amaçlarla işlenmesi ve Gizlilik Politikası'nda sayılan hallerde aktarılabilmesi için Web Sitesi'ni kullanırken Veri Sahibi tarafından verileri sağlanan üçüncü kişilerin Politika. 6.6. Kişisel verilerin veri sahibi, talep üzerine İşletmeciden kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin bilgi alma hakkına sahiptir. 7. Kişisel verilerin işlenmesine, kişisel verilerin güncellenmesine ve düzeltilmesine ilişkin rızanın geri alınması prosedürü, kişisel verilere erişim taleplerine verilen yanıtlar 7.1. Veri sahibi, kişisel verilerin işlenmesi için verilen onay ve yetkiyi dilediği zaman Fivelivenet@gmail.com adresine e-posta göndererek geri alma hakkına sahip olacaktır. 7.2. İlgili kişi, kişisel verilerin silinmesini, düzeltilmesini, güncellenmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesinin kısıtlanmasını talep etme veya kanunen gerekli olduğunda kişisel verilerin işlenmesine itiraz etme hakkına sahiptir. İşletmeci bu taleplere kanuna uygun olarak cevap verecektir. 7.3. Kullanıcı, işbu Gizlilik Politikasında belirtilen iletişim adresleri üzerinden Operatöre soru ve şikayetlerini iletecektir. 7.4. Kişisel verilerin yanlış veya hukuka aykırı olduğunun teyit edilmesi halinde, kişisel veriler İşletmeci tarafından güncellenecek ve işlenmesine son verilecektir. 7.5. İşletmeci, kişisel verilerinin işlenmesi konusunda kullanıcıyı veya temsilcisini talebi üzerine bilgilendirmekle yükümlüdür. 7.6. Kişisel veri işleme amaçlarına ulaşıldığında ve ayrıca Kullanıcının bunlara ilişkin işleme onayının geri çekilmesi durumunda, kişisel veriler aşağıdaki durumlarda imha edilir: - Veri sahibinin gerekçeleriyle öngörülen bir sözleşmede aksi belirtilmedikçe, kişisel veriler imha edilir: GDPR ve diğer yerel mevzuata göre - Operatör ve veri sahibi arasındaki başka bir anlaşma tarafından aksi belirtilmedikçe. 8. Son hükümler 8.1. Gizlilik Politikası, Gizlilik Politikasının uygulanmasıyla bağlantılı olarak ortaya çıkan veri sahibi ile Operatör arasındaki ilişkiler ve ayrıca Gizlilik Politikası tarafından düzenlenmeyen konular, yürürlükteki AB ve GDPR yasalarına tabi olacaktır. 8.2. Veri sahipleri, bu Gizlilik Politikası ile ilgili istek, öneri veya soruları Operatöre Fivelivenet@gmail.com adresinden gönderebilir. Not: Bu yazı https://fivelive.net/policy den sadece bilgi amaçlı çevirilmiştir. Daha detaylı bilgi için orjinalini inceleyiniz. 1. Genel hükümler 1.1. Yüklenici, Müşterinin tercihine bağlı olarak aşağıdaki hizmetleri sağlayacaktır: - Sunucuya erişim için ücretsiz hizmetler; - lisanslı oyun GTA V RP'de ek bonus satın alma hizmetleri; Müşteri, verilen hizmetler için ödeme yapmayı taahhüt eder. 1.2. Müşteri, Yüklenicinin hizmetini kullanarak bu Kullanıcı Sözleşmesini tamamen kabul eder. Bu Sözleşmenin hüküm ve koşulları, Müşteri'nin bu fıkrada belirtilen şekilde koşulları kabul ettiği tarihten itibaren yürürlüğe girer. 1.3. Yüklenici, Müşteriye önceden ve/veya ek bildirimde bulunmaksızın bu teklifi herhangi bir zamanda tamamlama ve değiştirme hakkına sahip olacaktır. Yanlış anlaşılmaları önlemek için teklifi periyodik olarak tekrar okumanızı öneririz. Teklifte değişiklik ve/veya eklemeler yaptıktan sonra Müşteri, Yüklenicinin hizmetlerini kullanmaya devam ederse, taraflar, Müşterinin teklife yapılan tüm değişiklikleri ve/veya eklemeleri kabul ettiğini kabul edeceklerdir. 1.4. Teklifin güncel versiyonu https://fivelive.net/contract adresinde mevcuttur. 1.5. Müşterilerin kişisel verilerinin işlenmesi, https://fivelive.net/policy adresinde yayınlanan Kişisel Veri İşleme Politikasına uygun olarak yapılacaktır. 2. Terimler ve Tanımlar 2.1. Web sitesi, internette https://fivelive.net/ adresinde yer alan bir bilgi kaynağı anlamına gelir. 2.2. Müşteri, hizmet alabilmek için bu teklifin şart ve koşullarını kabul eden kişidir. 2.3. Sunucuya erişim hizmetleri, Yüklenicinin GTA V RP oyununa erişim organizasyonu anlamına gelir. 2.4. Ek bonus edinme hizmetleri, aşağıdakileri içeren hizmetlerin sağlanması anlamına gelir: Müşterinin kişisel hesabını oyun para birimiyle doldurmak; Müşterinin oyun karakterine sürücü belgesi verilmesi; Çeşitli ayrıcalıklar sağlamak; Müşteri'nin oyun karakterine çeşitli lisanslar verilmesi; Web Sitesinde belirtilen diğer hizmetler. 2.5. Sunucu, GTA V RP oyununa erişimin sağlandığı kaynak anlamına gelir. 2.6. İdare, Yüklenicinin yetkili temsilcileri anlamına gelecektir. 3. Tarafların Hak ve Yükümlülükleri 3.1. Yüklenicinin Sorumlulukları: 3.1.1. Taraflarca kabul edilen mevcut teklifin hüküm ve koşulları dahilinde Müşteriye hizmet vermek. 3.1.2. Müşterinin Sunucuya erişimini sağlayın. 3.1.3. GTA V RP oyununun Sunucu üzerinde çalışmasını ve işlerliğini sağlayın, teknik arıza ve kesinti durumunda performansını anında geri yükleyin. Bilgi kaybından kaynaklanan geçici kesinti ve kesintilerden Yüklenici sorumlu tutulamaz. 3.1.4. Müşterinin Sunucunun kullanımıyla ilgili sorularına yanıt verin. 3.2. Yüklenicinin Hakları: 3.2.1. Hizmetleri Sözleşme şartlarına uygun olarak sonlandırmak. 3.2.2. Müşterinin maddeyi ihlal etmesi durumunda Müşterinin Sunucuya erişimini sınırlamak için 3.3. Müşterinin Yükümlülükleri 3.3.1. Ek bonusların alınmasıyla ilgili hizmetler için ödeme yapma gerekliliğini ve olasılığını bağımsız olarak tahmin edin. 3.3.2. Bu teklif kapsamında Sözleşmenin ifası ile bağlantılı olarak Yüklenici tarafından sağlanan bilgilerin gizliliğini sağlamak. 3.3.3. Müşterinin şunları yapması yasaktır: Web Sitesinin ve Sunucunun diğer müşterilere göre avantaj yaratabilecek çeşitli kusurlarını ve (veya) hatalarını kullanmak; Sunucunun sanal para birimi ve Web Sitesinin bakiyesi ile verilen hizmetlerin özüyle çelişen eylemlerde bulunmak; Diğer müşterilere zarar verebilecek şekilde Sunucunun oyun kurallarını ihlal etmek. 3.4. Müşterinin Hakları: 3.4.1. Müşteri, oyun karakterine bir oyun adı (takma ad) atama hakkına sahip olacaktır. Müşteri'nin, mevcut olanları tekrar eden veya yazım olarak onlara benzeyen bir rumuz yaratma hakkı yoktur. 3.4.2. Web Sitesine, Sunucuya, herkese açık yöntemlerle teknik desteğe erişim hakkı: forum ve sosyal ağlar. 3.4.3. Oyun para birimi alımı için ödenen kredili fonlar 24 saat içinde Müşterinin bakiyesine yatırılmazsa, ek bonus alımına yönelik hizmetlerin ödemesini iptal etmek. 3.4.4. Web Sitesinin ve Sunucunun kullanımı hakkında Yönetim ile görüşün. 3.4.5. Sözleşmenin 5. Bölümünde belirtildiği gibi ek hizmetler için ödeme yaparken ek oyun karakterleri kaydetmek. 3.5. Müşteri, teklifin Müşteri tarafından ihlali nedeniyle ortaya çıkabilecek her türlü veri kaybından veya bozulmasından ve diğer nitelikteki sonuçlardan sorumlu olacaktır. 4. Hizmet Sunumu Prosedürü 4.1. Sunucuya Erişim için Hizmetlerin Sağlanması Prosedürü: 4.1.1. Hizmetlere “Kayıt Ol” butonuna basılarak ulaşılacaktır. 4.1.2. Müşteri, “Kayıt Ol” düğmesine bastığında, kayıt formunu (anket) doldurarak doğru ve güncel olmayan bilgileri vermeyi taahhüt eder. Web Sitesinde “Kayıt Ol” butonuna tıklamadan önce Müşteri tarafından aşağıdaki bilgiler verilmektedir: - Müşterinin soyadı, adı (soyadı ve adı, Müşterinin gerçek soyadı ve adıyla örtüşmeyebilir); - Müşterinin e-posta adresi. 4.1.3. Hizmetler, GTA V RP oyununun lisanslı bir sürümünün yanı sıra Rage: MP programının Müşterinin ekipmanına yüklenmesi şartıyla Yüklenici tarafından sağlanacaktır. 4.1.4. Sözleşmenin 1.3 maddesi ile sağlanan oyun ve (veya) programın Müşterinin ekipmanına kurulmamış olması durumunda. 4.2. Ek ikramiyelerin alınmasına ilişkin hizmet sunma prosedürü: 4.2.1. Hizmetlere “Ödemeye Geç” butonuna basılarak ulaşılır. 4.2.2. Müşteri, “Ödemeye Geç” düğmesine bastığında, kayıt formunu (anket) doldurarak doğru ve güncel olmayan bilgileri sağlamayı taahhüt eder. Aşağıdaki bilgiler, Web Sitesinde "Ödemeye Geç" düğmesine tıklamadan önce Müşteri tarafından sağlanır: sunucu numarası; oyun karakterinin takma adı; miktarı artırmak. 4.2.3. “Ödemeye geç” butonuna bastıktan sonra Müşteri, ödeme sayfasına yönlendirilir. 4.2.4. Müşteri, para transferiyle oyun karakteri için oyun para birimini aldığı konusunda bilgilendirilir (Müşteri oyun para biriminin 1 rublesi için 100 oyun para birimi alır). 4.2.5. Yüklenici tarafından satın alınması için bonus paketleri sunulabilir. Bonusların şartları ve içeriği Web Sitesinde belirtilmektedir. 4.3. Yüklenici tarafından Müşteri'ye, Müşteri'nin belirttiği e-posta adresine gönderilen tüm tebligatlar uygun kabul edilecektir. 4.4. Hizmetlere erişim, Müşteri, Sözleşmenin 4.1 ve 4.2 maddelerinde belirtilen eylemleri gerçekleştirdikten hemen sonra Yüklenici tarafından sağlanacaktır. 4.5. Yüklenici teknik destek sağlayacaktır. Teknik destek, forumda 3 gün içinde sorulara cevap verilerek sağlanacaktır: https://forum.fivelive.net/ 5. Ek bonuslar için ödeme koşulları 5.1. Müşteri, Madde 2.4 kapsamında sağlanan hizmetler için Web Sitesinde belirtilen fiyatlar üzerinden %100 peşin ödeme ile ödeme yapacaktır. Yüklenicinin basitleştirilmiş vergilendirme sistemini uygulaması nedeniyle KDV sağlanmamaktadır. 5.2. Hizmet bedeli ve Web Sitesinde belirtilen özel fiyat, Yüklenici tarafından tek taraflı olarak değiştirilebilir. Bu durumda Müşteri'nin daha önce ödediği hizmetlerin bedeli değiştirilmeyecektir. 5.3. Nakit olmayan ödemeler, ödeme sisteminin web sitesinde bulunan ödeme yöntemlerini içeren UnitPay'in çevrimiçi satın alma hizmeti kullanılarak yapılacaktır. 5.4. Banka kartı işlemlerinin kart sahibi veya yetkili kişisi tarafından yapılmasına dikkat ediniz. 5.5. Banka kartı işlemlerinin yetkilendirmesi banka tarafından yapılır. Bankanın işlemin hileli olduğuna inanmak için sebepleri varsa, banka bu işlemi yapmayı reddetme hakkına sahiptir. 6. Tarafların sorumluluğu 6.1. Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya uygunsuz bir şekilde yerine getirilmesi sorumluluğu ilgili mevzuata göre tanımlanmalıdır. 6.2. Yüklenici, Web Sitesinin işleyişindeki geçici arızalar ve kesintiler ile Web Sitesinin kullanımıyla ilgili donanım, yazılım veya bilgilerde meydana gelebilecek herhangi bir hasardan sorumlu olmayacaktır. 7. Sözleşme Süresi. Sözleşme Fesih 7.1. Sözleşme, Müşteri'nin yukarıda açıklanan şekilde kabul etmesinden itibaren yürürlüğe girecek ve Taraflar yükümlülüklerini tam olarak yerine getirene kadar yürürlükte kalacaktır. 7.2. Yüklenici, Madde koşullarının ihlal edildiğinin farkına varırsa, Sözleşmeden tek taraflı olarak çekilme hakkına sahip olacaktır. 8. Mücbir sebep 8.1. Taraflar, işbu Sözleşmenin akdedilmesinden sonra meydana gelen mücbir sebeplerin, yani yangın, sel gibi olağanüstü olayların doğrudan bir sonucu olması halinde, işbu Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmemelerinden sorumlu tutulamazlar. , kasırga ve deprem veya Taraflardan herhangi birinin faaliyetlerine devlet yetkilileri tarafından getirilen kısıtlamalar ve diğer benzer durumlar, eğer Taraflar bu gibi durumları öngöremezlerse 10. Muhtelif hükümler 9. Çeşitli hükümler 9.1. Bu Sözleşmenin hüküm ve koşullarının kabulü, bu site ile işlemler/kullanım anlamına gelecektir. 9.1.1.Müşteri, Web Sitesine kaydolarak, Yükleniciye şunları işleme izni verecektir: toplama, kaydetme, sistemleştirme, biriktirme, depolama, netleştirme (güncelleme, değiştirme), çıkarma, kullanma, aktarma (işlemenin başka kişilere atanması dahil), anonimleştirme, Madde 9.1.3'te listelenen kişisel verileri engellemek, silmek, yok etmek. Onay, verilerin Müşteri tarafından iletildiği tarihten Müşteri tarafından iptal edilene kadar geçerli olacaktır. Geri çekme, Yüklenicinin kişisel verileri işlemeyi durdurmasını talep eden bir belgenin gönderilmesini içerir. Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin rıza, Madde 9.1.3'te belirtilmiştir. Bu Sözleşmenin ifası sırasında Yüklenici ile ortaya çıkan veya doğabilecek yükümlülüklerin yerine getirilmesi de dahil olmak üzere, Müşteri tarafından Yükleniciye sağlanacaktır. ancak bunlarla sınırlı değildir: Yüklenicinin ve/veya yetkili temsilcilerinin Müşteri ile iletişime geçmesi için. 9.1.2. Müşteri tarafından Yükleniciye sağlanan kişisel veriler: Müşterinin adı, soyadı; Müşterinin e-posta adresi; 9.2. Bu teklif kapsamındaki Sözleşmenin herhangi bir hükmünün veya herhangi bir bölümünün geçersiz veya uygulanamaz kabul edilmesi durumunda, Sözleşmenin geri kalan hükümleri ve hükümlerinin bölümleri tam olarak yürürlükte ve yürürlükte kalacaktır. 9.3. Diğer tüm açılardan, Taraflar, geçerli AB Direktifleri ve Portekiz'in yerel mevzuatları tarafından yönlendirilmeyi kabul etmişlerdir. 9.4. Tüm bildirimler, yasal olarak ilgili mesajlar, Yükleniciye aşağıdaki e-posta adresinden iletilmelidir: fivelivenet@gmail.com. 9.5. Bu Sözleşme ve onun tarafından düzenlenmeyen konular, Portekiz'in geçerli yasalarına tabi olacaktır. Not: Bu yazı https://fivelive.net/contract den sadece bilgi amaçlı çevirilmiştir. Daha detaylı bilgi için orjinalini inceleyiniz. 1. Geri Ödeme Politikası 1.1. Bu Geri Ödeme Politikası (bundan böyle “Politika” olarak anılacaktır), https://fivelive.net/ adresinde yayınlanan Teklif tarafından sağlanan ek bonus edinme hizmetleri için ödeme yapmış olan Müşteriye para iadesinin koşullarını ve prosedürünü tanımlayacaktır. /docs/contract.pdf (bundan böyle “Teklif” olarak anılacaktır) - Genel hükümler - Teklif tarafından sağlanan ek bonus edinme hizmetleri için ödenen para, oyun için oyun para biriminin kullanılmaması durumunda iade edilebilir karakter. 1.2. Bu Politika, Portekiz mevzuatı uyarınca halka açık bir tekliftir ve Teklifin koşulsuz olarak kabul edilmesi, Teklifin şartlarına uygun olarak gtavrp.ru web sitesine kayıt olunması anlamına gelir. Yüklenici ile Müşteri arasında bu teklifin hüküm ve koşullarına ilişkin anlaşma, Müşterinin teklifi bu paragrafta belirtilen şekilde kabul ettiği tarihten itibaren yürürlüğe girecektir. 1.3. Politikanın güncel versiyonu şu adreste mevcuttur: https://fivelive.net/contract 1.4. Müşterilerin kişisel verilerinin işlenmesi, https://fivelive.net/policy adresinde bulunan Kişisel Veri İşleme Politikasına uygun olarak gerçekleştirilecektir. 1.5. Politikada kullanılan terimler ve tanımlar, Fivelive.net'te yayınlanan Teklifte kullanılan terim ve tanımlara benzerdir. 2. Geri ödeme prosedürü - Yüklenici aşağıdaki geri ödeme prosedürünü oluşturmuştur: 2.1. Müşteri, geri ödeme başvurusunun taranmış bir kopyasını e-postaya gönderecektir: Fivelivenet@gmail.com adresine aşağıdaki bilgileri içerecektir: Müşterinin tam adı, pasaport verileri (seri, numara); ödeme günü; ek ikramiye alımında hizmetler için kullanılmayan ödeme miktarı; ödemenin yapıldığı kart veya e-cüzdan verileri. Başvuruya ödeme belgesinin (çek) bir kopyası eklenmelidir. 2.2. Başvuru, Müşteri veya vekaletname ile yetkilendirilmiş temsilcisi tarafından imzalanmalıdır. Başvurunun Müşteri temsilcisi tarafından imzalanması halinde başvurunun bir örneği başvuruya eklenir. 2.3. Yüklenici, ilgili başvurunun alınmasından itibaren on (10) gün içinde başvuruyu gözden geçirecektir. 2.4. Başvurunun tüm gereksinimleri karşılaması durumunda, Yüklenici bankasına (ödeme sistemi), ödemenin yapıldığı karta veya e-cüzdana para transferi emri gönderecektir. İade şartları Yüklenicinin ve Müşterinin bankasına bağlıdır. Bankalar tarafından para transferi (ödeme sistemleri) koşullarının ihlali nedeniyle iade koşullarının ihlalinden Yüklenici sorumlu tutulamaz. Yüklenici, başvuran Müşterinin kişisel verilerinin güvenilir bir şekilde tespit edilememesi durumunda geri ödemeyi reddetme hakkına sahip olacaktır. Bu durumda Yüklenici, ilgili verileri sağlama ihtiyacı ve geri ödeme başvurusunun müteakip değerlendirme süreci hakkında Müşteriyi bilgilendirecektir. Böyle bir durumda, Müşteri düzeltilmiş bir başvuruyu yeniden gönderebilir. 3. Tarafların Sorumluluğu 3.1. Bu Sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya uygunsuz bir şekilde yerine getirilmesine ilişkin sorumluluk, Portekiz mevzuatına göre belirlenecektir. 3.2. Yüklenici, Web Sitesi işleyişindeki geçici arızalar ve kesintilerden, Web Sitesinin kullanımıyla bağlantılı donanım, bilgisayar programları veya bilgilerdeki herhangi bir hasardan ve ayrıca bankaların ve ödeme sistemlerinin eylemlerinden sorumlu olmayacaktır. 4. Sözleşme Süresi Sözleşmenin Feshi 4.1. Bu teklifin hüküm ve koşullarına ilişkin Sözleşme, Müşteri tarafından teklifin kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girecek ve Taraflar yükümlülüklerini tam olarak yerine getirene kadar yürürlükte kalacaktır. 5. Mücbir Sebep 5.1. Taraflar, bu Sözleşmenin imzalanmasından sonra meydana gelen mücbir sebeplerin doğrudan bir sonucu olması halinde, yangın, sel, kasırga ve Herhangi bir Tarafın faaliyetlerine deprem veya kısıtlama getirilmesi ve diğer benzer koşullar, eğer bu tür kısıtlamalar Tarafların makul önlemleri ile öngörülemez veya önlenemezse 6. Diğer şartlar ve koşullar 6.1. Bu Sözleşmenin şartlarının kabulü, bu site ile faaliyet göstermek anlamına gelecektir. 6.23. Müşteri, bir geri ödeme başvurusu göndererek, Yükleniciye şunları işleme yetkisi verir: toplama, kaydetme, sistemleştirme, biriktirme, saklama, belirtme (güncelleme, değiştirme), çıkarma, kullanma, aktarma (diğer kişilere işleme talimatı vermek dahil), anonimleştirme, Sözleşmenin 6.1.3 Maddesinde listelenen kişisel verileri engellemek, silmek, imha etmek. 6.3. Onay, verilerin Müşteri tarafından iletildiği tarihten Müşteri tarafından iptal edilene kadar geçerli olacaktır. Geri çekme, Yüklenicinin kişisel verileri işlemeyi durdurmasını talep eden bir belgenin gönderilmesini içerir. Madde 6.1.3'te belirtilen kişisel verilerin işlenmesine rıza. Bu Sözleşmenin ifası sırasında Yüklenici ile ortaya çıkan veya doğabilecek yükümlülüklerin yerine getirilmesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Sözleşmenin esasları Müşteri tarafından Yükleniciye sağlanacaktır: - Yüklenici ve/veya yetkili temsilcilerinin irtibatları Müşteri ile. 6.4. Müşterinin Yükleniciye sağladığı kişisel veriler: Müşterinin adı, soyadı, soyadı; Müşterinin pasaport verileri; Banka kartı veya elektronik cüzdan bilgileri; Müşterinin e-posta adresi; 6.5. Bu teklifin herhangi bir hükmünün veya hükümlerinin herhangi bir bölümünün geçersiz veya uygulanamaz ilan edilmesi durumunda, sözleşmenin geri kalan hükümleri ve bölümleri tam olarak yürürlükte ve yürürlükte kalır. 6.6. Tüm bildirimler ve yasal olarak ilgili mesajlar, Yükleniciye aşağıdaki e-posta adresinden iletilmelidir:fivelivenet@gmail.com. - Bu teklif ve onun düzenlemediği konular, Rusya Federasyonu'nun geçerli yasalarına tabidir. Not: Bu yazı https://fivelive.net/chargeback den sadece bilgi amaçlı çevirilmiştir. Daha detaylı bilgi için orjinalini inceleyiniz.
  8. Ban kaldırma taleplerine ne kadarda bir bakılıyor?

     

  9. GTA5 | Five Live RP Resmi Discord Kanalı KURALLARI KURALLARI BİLMEK VE UYMAK ZORUNLUDUR Küfür ve Taciz: Herhangi bir küfürlü ifade, tehdit, çatışma kışkırtma ve hakaret yasaktır. Reklam Yasağı: Herhangi bir projenin veya sunucunun reklamını yapmak yasaktır. Ses Kanalları: Ses kanallarındaki diğer grup üyelerine müdahale etmek yasaktır. İçerik Kısıtlamaları: Şiddet, erotizm ve herhangi bir şok içeriği barındıran materyalleri paylaşmak yasaktır. Oyun Para Birimi: Oyun para birimi/hesaplarının, üçüncü şahıs tarafından satın alınması ve satılması yasaktır. Sahtekarlık: Katılımcıları başka bir oyuncu veya yönetici gibi davranarak yanıltmak (aldatmak) yasaktır. Ayrımcılık: Din, milliyet, dil, ırk ile ilgili olumsuz tartışmalar yasaktır. Off-Topic İçerikler: "Sohbet" kanalı dışındaki tüm kanallar için off-topic içerikler yasaktır. Spam: Aynı tür mesajları arka arkaya göndermek yasaktır. Gizlilik İhlali: Diğer kullanıcıların bilgilerini açığa çıkarmak, olumsuz eylemler aramak yasaktır. Aile Reklamı: Sohbet kanallarında Aile reklamı yapılması yasaktır. Sadece fraksiyonların reklamı serbesttir. FiveLive yönetimi dışında herhangi bir oluşum discordunun reklamı veya duyurusu yasaktır. Örneğin: Aileye katılmak isteyenler özele gelsin. ( Bu alenen discord sunucusu reklamı olarak görülür. ) UYARI: KURALLARA UYULMAMASI DURUMUNDA YÖNETİM SİZE CEZA VEREBİLİR Uyarılar: Süreli timeout; Sunucudan kick; Sunucuda ban. Ek Kurallar: 1.1. Sosyal ağlarımızda (forum, discord, VKontakt grubu) gerçek para birimi için bir ticaret platformu düzenlemek yasaktır. (düzenlendi) 1.2. Sunucu üzerinde illegal yolla FLC alımı yasaktır. Projemiz dışında kodların kullanımı ve FLC alımı yasaktır. Tespit edilen kişilerin hesapları komple kapatılır. Sonsuz ban atılabilir.
  10. Drop Savaş Kuralları 1. Alan için konvoy hazırlığı en geç xx.50'de başlamalıdır. 1.1. xx.56'da alan belirlenmesinden itibaren konvoy çıkmalıdır. 1.2. En geç xx.00'da alan her bir oyuncunun minimap üzerinde alanı görmesi gerekmektedir. (Eve Gönderilme) 1.3. En geç xx.02'de her bir oyuncu alana giriş sağlamalıdır. (Eve Gönderilme) 1.4. 1 maddesine bağlı tüm kurallarda yönetici insiyatifine bağlı olarak çatışma vb. durumlar için süre aşımına izin verilir. 1.5 Etkinliklerde helikopter ve geçici skin kullanımı yasaktır. 1.6 Etkinlik alanına girmeden önce ve çıktıktan sonra Genel RP kuralları geçerlidir. Örn: Polis sizi bölge dışında maskeli halde yakaladıysa bu role katılmak zorundasınız. 2.1. Alana araç ile giriş yasaktır. (Bireysel İşlem 180DK) 2.2. Alana konvoy ile gidilirken ağır carraming yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.3. Alana konvoy ile gidilirken ağır nonrp-drive yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.4. Alana konvoy ile gidilirken alana uzak noktalarda konvoyu durdurup rakip çetelere ateş açmak yasaktır. (Bireysel İşlem 180DK) (Toplu ihlal durumunda fraksiyona ceza verilir) 2.5. Konvoyun yola çıkmasından itibaren konvoya katılım yasaktır. (Eve Gönderilme) 2.6. Konvoy dışından ilerlemek veya alana alan belirli olmadan gidip pozisyon almak yasaktır. (Eve Gönderilme) 3. Alana konvoy halinde yalnız bir kez girilebilir. (Eve Gönderilme) 3.1 Alanda ölen kişilerin alana geri dönmesi yasaktır. Kişi Hastaneye gittikten 30 dakika sonra alana tekrar dönebilir. (Bireysel İşlem 120DK) 4. Savaşa 45 dakika kala herhangi bir kaçırma, işletme önünde satın alım engelleme vb. roller yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) (Toplu ihlal durumunda fraksiyona ceza verilir) 5. OP silahların savaş esnasında ve konvoy esnasında kullanılması yasaktır. (Havai Fişek, Heavy Sniper, Marksman Rifle MK2 vb) (Bireysel İşlem 180DK) 5.1 Savaş esnasında yalnızca bir kişi Sniper kullanabilir. Minimap üzerinde alan görülmelidir. Sniper kullanan kişi savaş boyunca değişemez. (Eve Gönderilme) Malzeme Savaş Kuralları 1. Alan için konvoy hazırlığı en geç xx.25'de başlamalıdır. 1.1. xx.30'da alan belirlenmesinden itibaren konvoy çıkmalıdır. 1.2. En geç xx.37'de alan her bir oyuncunun minimap üzerinde alanı görmesi gerekmektedir. (Eve Gönderilme) 1.3. En geç xx.40'de her bir oyuncu alana giriş sağlamalıdır. (Eve Gönderilme) 1.4 Savaşın bitiş süresinden itibaren (19.30) en fazla 30 dakika boyunca vanlar aranabilir. 30 dakika içerisinde bulunamadıysa vanların hooda gelişini engellemek yasaktır. 1.5. 1 maddesine bağlı tüm kurallarda yönetici insiyatifine bağlı olarak çatışma vb. durumlar için süre aşımına izin verilir. 1.6 Etkinliklerde helikopter ve geçici skin kullanımı yasaktır. 1.7 Etkinlik saatinden 45 dakika öncesinde hood baskını yapılamaz. Etkinlik sırasında hood baskını yapılamaz. Etkinlik bitiminden sonraki ilk 30 dakika hood baskını yapılamaz. (Eğer panelvanlar hooda girerken görülüyorsa hood basılabilir, malzeme çetenin kendi panelvan aracına aktarıldıktan sonra hooddan çıkılmalıdır) 1.8 Etkinlik alanına girmeden önce ve çıktıktan sonra Genel RP kuralları geçerlidir. Örn: Polis sizi bölge dışında maskeli halde yakaladıysa bu role katılmak zorundasınız. 2.1. Alana araç ile giriş yasaktır. (Yalnızca depo taşıyacak olan panelvanlara izin verilir) (Bireysel İşlem 180DK) 2.2. Alana konvoy ile gidilirken ağır carraming yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.3. Alana konvoy ile gidilirken ağır nonrp-drive yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.4. Alana konvoy ile gidilirken alana uzak noktalarda konvoyu durdurup rakip çetelere ateş açmak yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.5. Alana konvoy ile gidilirken panelvanları patlatmaya ve safdışı bırakmaya yönelik her türlü faaliyet yasaktır. (Bireysel İşlem 180DK) 2.6. Konvoyun yola çıkmasından itibaren konvoya katılım yasaktır. (Eve Gönderilme) 2.7. Konvoy dışından ilerlemek veya alana alan belirli olmadan gidip pozisyon almak yasaktır. (Eve Gönderilme ile başlayan ceza) 2.8. Panelvanlara pit demiri olmayan araçla pit atmak yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.9. Panelvanlara pit demiri olmayan araçlarla yalnızca önüne geçerek yavaşlatma yapılabilir. 2.10.Vanlar alandan çıkış yaparken yavaşlatılabilir ve ateş edilebilir. 3. Vanlar savaş saatinden en az bir saat sonra tabletten çekilebilir savaş saati bitene kadar vanların tabletten çekilmesi yasaktır. (Fraksiyona -20 PUAN ve Alınan Depoya El Koyulması) 3.1. Vanlar olmadan alana konvoy ile gelmek yasaktır. (Eve Gönderilme) 3.2. Vanlar dolduktan sonra malzemelerin el ile götürülmesine izin verilir. 3.3. Malzemeyi elde taşımak yasaktır. Sadece panelvanlar aracılığıyla malzeme taşınabilir. (Bireysel İşlem 120DK) (Toplu kural ihlali durumunda fraksiyona - puan) 4. Alana konvoy halinde yalnız bir kez girilebilir. (Eve Gönderilme) 4.1 Alanda ölen kişilerin alana geri dönmesi yasaktır. Kişi Hastaneye gittikten 30 dakika sonra alana tekrar dönebilir. (Bireysel İşlem 120DK) 5. Savaşa 45 dakika kala herhangi bir kaçırma, işletme önünde satın alım engelleme vb. roller yasaktır. (Fraksiyona -15 PUAN) 6. OP silahların savaş esnasında ve konvoy esnasında kullanılması yasaktır. (Havai Fişek vb) (Bireysel İşlem 180DK) 6.1 Savaş esnasında yalnızca bir kişi Sniper kullanabilir. Minimap üzerinde alan görülmelidir. Sniper kullanan kişi savaş boyunca değişemez. (Eve Gönderilme) Çiftlik Savaş Kuralları 1. Çiftlik savaşı başlangıcı ile beraber (20.00) alana giriş yapılabilir. 1.1. Alan için son konvoy hazırlığı en geç 20:30'da başlamalıdır. 1.2. En geç 20:40'da alan her bir oyuncunun minimap üzerinde alanı görmesi gerekmektedir. (Eve Gönderilme) 1.3. En geç 20:42'de her bir oyuncu alana giriş sağlamalıdır. (Eve Gönderilme) 1.4. 1 maddesine bağlı tüm kurallarda yönetici insiyatifine bağlı olarak çatışma vb. durumlar için süre aşımına izin verilir. 1.5 Etkinliklerde helikopter ve geçici skin kullanımı yasaktır. 1.6 Etkinlik alanına girmeden önce ve çıktıktan sonra Genel RP kuralları geçerlidir. Örn: Polis sizi bölge dışında maskeli halde yakaladıysa bu role katılmak zorundasınız. 2.1. Alana araç ile giriş yasaktır. (Bireysel İşlem 180DK) 2.2. Alana konvoy ile gidilirken ağır carraming yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.3. Alana konvoy ile gidilirken ağır nonrp-drive yasaktır. (Bireysel İşlem 120DK) 2.4. Alana konvoy ile gidilirken alana uzak noktalarda sebepsiz yere konvoyu durdurup rakip çetelere ateş açmak yasaktır. (Bireysel İşlem Warn) 2.5. Konvoyun yola çıkmasından itibaren konvoya katılım yasaktır. (Eve Gönderilme) 2.6. Konvoy dışından ilerlemek veya alana alan belirli olmadan gidip pozisyon almak yasaktır. (Eve Gönderilme) 3. Alana konvoy halinde yalnız bir kez girilebilir. (Eve Gönderilme) 3.1 Alanda ölen kişilerin alana geri dönmesi yasaktır. Kişi Hastaneye gittikten 30 dakika sonra alana tekrar dönebilir. (Bireysel İşlem 120DK) 4. Savaşa 45 dakika kala herhangi bir kaçırma, işletme önünde satın alım engelleme vb. roller yasaktır. (Fraksiyona -15 PUAN) 5. OP silahların savaş esnasında ve konvoy esnasında kullanılması yasaktır. (Havai Fişek vb) (Bireysel İşlem 180DK) 5.1 Savaş esnasında yalnızca bir kişi Sniper kullanabilir. Minimap üzerinde alan görülmelidir. Sniper kullanan kişi savaş boyunca değişemez. (Eve Gönderilme) NOT: Çiftlik savaşı kazanıldıktan sonra sorumlu üst yetkili kazanan çeteye 1 saat içerisinde çiftliği devredecektir. IC Savaş Kuralları 1.0 Çetelerin IC savaşları sadece ghetto içerisinde geçmektedir. 1.1 Çeteler IC savaşlarını şehre taşıyamazlar. Şehirde olan herhangi bir RDM yasaktır. (Bireysel Ceza Warn) (4+ Kişi sayısının RDM ihlali Durumunda Fraksiyona -15 PUAN) 1.2 Şehir dışında / daha az kalabalık yerlerde düşman bir çete ile RolePlay Çatışma düzenlenmesine izin verilir. 1.3 Kamera anahtarı bölgesinde çatışmaya izin verilir. (Kamera çatısından Vagos hood içerisine ateş etmek yasaktır. aynı şekilde Ballas Megamall Çatısı bu kurala dahildir.) (Bireysel işlem 320dk demorgan) 1.4 Capture savaşına hazırlanan çetelerin capture savaş saati aralığında hood basmak yasaktır. | Fraksiyona (-) puan cezası 1.5 Çetelerin savaş olmadığı sürece hood baskını yapmaları yasaktır. (Bireysel işlem 320DK) (Toplu Kural ihlali durumunda fraksiyona - puan) 1.6 Etkinlik saatinden 45 dakika öncesinde hood baskını,kaçırma rolü ve biat rolü yapılamaz. Etkinlik sırasında hood baskını yapılamaz. Etkinlik bitiminden sonraki ilk 30 dakika hood baskını yapılamaz. 1.7 Yalnız Savaş halinde olduğunuz çeteyle savaş anında (HOOD) Bölgesine girerek orayı kapatıp erişimi engelleyebilirsiniz. 15 Dakika içinde hooddan çıkmalısınız . (Not. Savaş devam eder) | Fraksiyona (-) puan cezası (Her saat başı yalnızca 1 defa basılabilir.) IC Savaş kurallarına yeni kurallar eklenilebilir. Bu durum sorgulanamaz. Not: Bu alandaki kuralların daha önce yazılmış olan herhangi bir kuralla çakışması halinde bu topic üzerindeki kurallara göre işlem uygulanacaktır.
  11. Ghetto Genel Kurallar 1.1 Çetenin her üyesi, çeteye ait olduğunu gösteren kıyafetler ve araçlar olmalıdır. Cezası: 120dk demorgan ( Not: Başka bir çetenin rengini giymesi yasaktır.) 1.1.1 Herhangi bir suç faaliyeti sırasında ve getto'nun tamamında, bir çete üyesi çetesinin renklerinde giyinmelidir. Çetenin renginin giyimde minimum varlığı %50'dir. | Demorgan 240 Dakika (Not: Kurşun geçirmez yelek bir giysi değildir) 1.1.2 Çeteler yalnızca bulunduğu fraksiyonun renginde veya siyah çelik yelek giyebilir. 1.2 Çete üyeleri uygun görünüme sahip olmalıdır. | Uyarı / kitlesel ihlaller için Lidere Uyarı. 1.2.1 Discord'da ki takma ad, oyundaki takma adla eşleşmelidir. | Discord'dan kick. (Devamı olması durumunda fraksiyona - puan) 1.3 Polis takibinden kurtulmak için herhangi bir çete veya herhangi bir girilmez bölgeye durmadan trol amaçlı birkaç kez girmek (aile ofisi v.s) kaçmak yasaktır. | 240 dakikadan itibaren yapılan duruma göre demorgan. 1.4 Düşman bir çetenin insanlarını tespit etmek için bölgelerinde devriye gezmelerine izin verilir. 1.5 Mantıklı IC nedeni olmadan başka bir çetenin üyelerini öldürmek yasaktır. (Örnek IC: Çete Savaşı) 1.6 Çete deposunu boşaltmak yasaktır. (liderden / lider yardımcısı Kanıtlı alabilir) | Hesap yasaklanmasına kadar yasaklanma cezası. 1.6.1 RP deposunun kullanılması yetkili admin veya lider onayı ile izin verilir. 1.7 Başka bir çeteye savaş ilan etmesine yalnızca mantıklı bir IC nedeniyle izin verilir. 1.8 Çete dağılması (lideri olmaması vs.) durumunda 48 saat içinde bu çete ile savaş başlatmak yasaktır. | Savaşı açan çete lideri uyarı alır. 1.9 Kadro transferi yasaktır. Bu durum sadece lider onayı karşılığında olacaktır. (Çıkış Durumlarında 2x Warn Cezası) 1.10 Çetenin küfür etmesine izin verilir. (role girecek şekilde abartmadan adk, ddk ve mdk hariç) 1.11 Ekip, çete üyeleri tarafından onaylanan bir IC veya OOC nedeni varsa, liderliği alınabilir. 1.12 Ağır yaralı olan bir FIB / LSPD / ARMY / LSSD çalışanının öldürülmesine izin verilir. 1.13 Hastaneye çıktıktan sonra, 30 Dakika içinde adam kaçırma, soyma, olay yerine geri dönme yasaktır | Cezası 120dk'dan 360 dakikaya kadar demorgan 1.14 RP'ye göre çetenin itibari bölgesi, suçluların yoğun olarak yaşadığı bir yer sayılmaktadır. 1.15 Çete üyesi ücretsiz çıkışını gerçekleştirmek için fraksiyon lideri izni dışında ücretsiz çıkış sağlanmaz. (katıldıktan itibaren ilk hafta lider onayı olmadan çıkış yapılamaz.) 1.16 İşten çıkmak istediğinde fraksiyon hesabına 200.000$ ödemek zorundadır. Çete lideri kendi isteğiyle karar verilebilir. (Çıkmak için kuralları çiğnemek vs. ) | Cezası Uyarı WARN + 120 Dakika demorgandan mac bana kadar 1.17 Çetelerin aktiflik sınırları bulunmamaktadır. Tabletteki kişi sayısı maksimum 70 olabilir. (72 ve üzeri sayıda fraksiyona - puan) 1.18 Grafitti etkinliği boyunca çete üyeleri Ghetto içerisinde (bulunulan toprağa bakılmaksızın) diğer çete üyelerine karşı sebepsiz ateş edilebilir. 1.19 Savaş ve etkinliklere minimum 10 kişi katılım sağlanmalıdır. (Eğer bu aktifliği sağlayamıyorsanız süreli freeze talep edebilirsiniz)(Fraksiyona - puan) -Not: Tabletteki aktif kişi sayısı 10 kişiden az ise 10 kişiden az kişi ile katılım sağlanabilir ve kural ihlali geçerli değildir. 1.20 Kişisel biat ettirmek yasaktır. Sadece fraksiyon özelinde bir kişi biat rolüne sokulabilir. | Cezası 180 dakika demorgan Örneğin: İsim_Soyisim'e biat et yasaktır. XX Çetesine biat et serbesttir. Extreme Kurallar 2.0 Malzeme, drop ve çiftlik savaşlarında op(çok iyi olan silahlar) silahlar kullanılamaz. Kullanılması yasak olan silahlar aşağıdadır: Havai Fişek Roketi Heavy Sniper Bullpuprifle_Mk2 Assault Shotgun Sniper Rifle MK2 2.1 Aşırı online kapasitesine sahip çeteler admin tarafından uygun görülür ise online rolü bir şekilde transferine yapılması şartıyla izin verilir. 2.2 Malzeme savaşlarında yüklenen ve kaçırılan eşyaların hooda götürülmesi bir roleplay sürecidir. 2.3 Herhangi bir çete savaşında veya rolde ölüm yaşandığı zaman eski rol unutulur. 1.3 Çete kurallı içinde geçerlidir. Herhangi bir çete üyesi Malzeme Drop veya rolde ölür ise o savaş veya role katılamaz rolplay sürecine engel olamaz. NOT: Hood baskını dahildir.(30 dakikalık NLR kuralına uyacak şekilde) 2.4 Çete hood bölgesinden sorumludur herhangi bir baskında admilere şikayet etmemelidir kayıdını alıp forumdan iletmelidir. 2.5 Çetelerin aileler ile role girmesine izin verilir fakat diğer çetelere karşı birleşip savaşamazlar. Aileler roleplay ile çetelerden yardım isteyip farklı oluşumlara karşı savaşabilirler.(yetkili admin onayı gereklidir) 2.6 Malzeme, drop, grafitti veya capture savaşına katılmayan çetelere yetkili adminler tarafından uygun görünen ceza verilir. Yaptırımlar öncesinde veya sonrasında sorgulanamaz. ÖRN: "Ona bu cezayı verdiniz buna niye bu cezayı uygulamıyorsunuz?" 2.7 Yetkili admiler uygun gördüğü taktirde uygunsuz olan capture alanlarında değişiklik yapabilir. Sorgulanamaz. 3.0 Çetelerin oyun içinde gang-up yapması yasaktır. (Çetelerin birleşip başka bir çeteye saldırması.) Sadece kolluk kuvvetleri tarafından yapılan baskınlar da birleşip tek bir kuvvet olabilirler. 3.1 Bir ailenin bir çeteye baskın atmasına izin verilemez. Sadece IC sebep veya planlı bir şekil de buna izin verilir. ÖRN IC Nedenler: Çete üyelerinin topluca aile üyelerini basması, Herhangi bir aile üyesinin kaçırılması vb. (yetkili admin onayı gereklidir) NOT: Ailenin bundan haberi yoksa ilk işlem de ceza verilemez. İlk işlem de rol devam edip bozulmamalıdır roleplay tamamlandıktan sonra aile uyarılmalıdır. 3.2 Herhangi bir çeteye yeni katılan üye çeteden çıkmak isterse 200.000$ ödemelidir. Çete üyesi çıkma konusunda ADK, RDM, VDM veya herhangi bir fraksiyon ihlali uygularsa admin tarafından warn'ı verilir. NOT: Bu ceza farklı bir cezaya dönüştürülebilir. Sorgulanamaz. 3.3 Askeriyeye yapılan baskınların saatleri aşağıdadır. NOT: Bu günler ve bu saatler dışında kesinlikle yasaktır. Pazartesi, Perşembe 16:00 - 21:00 arası The Families. 16:00 - 21:00 arası Ballas. Çarşamba, Cumartesi 16:00 - 21:00 arası Marabunta. 16:00 - 21:00 arası Vagos. 3.4 Askeriye baskını yapılırken askeriye deposunda en az 10.000 depo olmalıdır, eğer 10.000 depo yoksa baskın yapan çeteye eksik depo miktarı sağlanacaktır. (baskın başarılı olmalıdır) 3.5 Askeriye baskınlarında 10.000 depo alınabilmesi için 2 van götürülmesi ve öncelikle vanların doldurulması gerekmektedir, eğer vanlar dolduysa ve içeride depo kaldıysa depo sürücüsü harici van içerisinde bulunan kişiler el ile malzemeyi taşıyabilir. 3.6 Başarılı geçen baskın sonrası, o gün içerisinde aynı çete tekrar baskın yapamaz, eğer baskın başarısız olursa, 1 saat sonra tekrar baskın yapılabilir. 3.7 Kanıtsız bir şekil de yalan itham da bulunamaz ve bir itham da bulunur iken videonun en uzun hali atılmalıdır. Kanıt forum üzerinden iletilmedikçe işlem uygulanmaz. 3.8 Çete liderleri adminlerden gelen talimatları yapmak zorundadır yapmadıkları taktir de tablet sıfırlanmasına kadar ceza verilebilir NOT: Bu kuralların cezalarını head admin ve üzeri tartıp yaptırım uygulayabilir. Minimum demorgan cezası 60 dakika - Maksimum ceza hesap CK'sı ile sonuçlandırılacaktır. Toplu yapılan ihlallerde fraksiyona (-) puan cezası verilebilir. Sorgulanamaz. Çatışma Kuralları 4.1 IC nedeniyle diplomatik ilişkilerden bağımsız olarak roleplay çatışmalar düzenlenmesine izin verilir. 4.2 Çatışma yalnızca bir roleplay anıdır. 4.3 Roleplay çatışmaları sunucunun kurallarına göre yapılır. 4.4 IC ittifaklarına sahip fraksiyonlar (Mafyalar) RP okunda yer alabilir. 4.5 Çete/mafya çatışmayı reddedebilir. 4.6 Çatışma katılımcı sayısı - anlaşmaya göre olur. 4.7 Her türlü silah ve mühimmat kullanımına izin verilir (Server Kurallarına uygun). 4.8 Drop, malzeme ve capture gibi savaşların başlangıç saatlerinden 45 dakika önce hazırlık süreci olduğu için hood basılamaz. Bölge Kuralları 5.0 Çetelerin 14 günde bir sahip oldukları topraklar sıfırlanır. 5.1 İnsanların çetenin RP bölgesinden zorla çıkartılmasına izin verilir. 5.2 Kendi topraklarında çeşitli RP etkinlikleri düzenlemesine izin verilir. 5.3 Çetenizin topraklarında bulunuyorsa, düşman çetesine uyarı yapmadan ateş açmasına izin verilir. 5.4 Başka bir çetenin bölge alanında herhangi bir ticari faaliyette bulunmak (silah/uyuşturucu satışı) yasaktır. | 60 dakikadan itibaren demorgan. 5.5 LSPD / FIB / ARMY / LSSD çalışanlarına, çetenizin bölgesinde bulunuyorlarsa uyarı yapılmadan ateş açılmasına izin verilir. Bu kural sadece Southside (Ghetto) için geçerlidir. 5.6 Kendi topraklarında yasadışı bir illegal satış noktaları düzenlemesine izin verilir. 5.7 Maskesiz suça yalnızca ghetto içinde izin verilir. | 120 dakika demorgan 5.8 Farklı bir çetenin hoodunun önünde aşırı kışkırtıcı hareketlerde bulunmak yasaktır. | 120dk Demorgan 5.9 Ghetto bölgesinde de iş yapmakta bulunan kişilere RDM yasaktır. (Tır Şoförlüğü , Paketlemeci vb) | 1x Warn Cezası 5.10 Ghetto bölgesinde de Sağlık personellerine karşı RDM yasaktır. | 1x Warn Cezası Yasaklar 6.1 Müttefik veya tarafsız çetelerin yanından konvoyla geçmek yasaktır (gövde gösterisi) (Not: bu yalnız savaş ilanı etmek için yapılabilir) (Not: Geçitteki tüm katılımcılar öldürülürse savaş ilan edilmiş sayılmaz) | Fraksiyona (-) puan. 6.2 Başka bir çete ile dost olmak birlikte hareket etmek yasaktır (Not: Yalnız legal birimlere karşı ghetto içinde izin verilir.) | Fraksiyona (-) puan cezası 6.3 Yalnız Savaş halinde olduğunuz çeteyle savaş anında (HOOD) Bölgesine girerek orayı kapatıp erişimi engelleyebilirsiniz. 20 Dakika içinde hooddan çıkmalısınız . (Not. Savaş devam eder) | Fraksiyona (-) puan cezası (Her saat başı yanlızca 1 defa basılabilir.) 6.4 Capture savaşına hazırlanan çetelerin capture savaş saati aralığında hood basmak yasaktır. | Fraksiyona (-) puan cezası 6.5 Onay olmadan kolluk kuvvetlerine karşı baskın yasaktır. Sadece planlı rollerde izin verilir. | Cezası 320 dakikadan başlayan demorgan cezası Dipnot: Bir çetenin 3 üst rütbelisi tutuklandığından sonra Admin Onayından sonra PD basılabilir saat 12:00-00:00 arası. 6.6 Çetelerin barış içerisinde dost olarak dolaşması yasaktır. Cezası: 120 dakikadan başlayan demorgan 6.7 Çetelerin hood içerisinden ateş etmeleri yasaktır. (Eğer hood önünde kışkırtma yapılıyorsa ateş edilebilir. Ancak ateş edildiği durumda ghetto kuralı 5.8 sebebiyle kışkırtan oyuncu cezalandırılmaz)(Bireysel işlem 180DK) (Toplu Kural ihlali durumunda fraksiyona - puan) ateş edilen ekip RP süreci içerisinde hood bölgesinden çıkması gerekmektedir. Hood bölgesi ekiplerin ve çetelerin en yoğun olduğu bölüm olduğu için Fear Rp kuralına uymaları gerekmektedir. (Bireysel İşlem 120 DK Demorgan) Ekstrem bir durum olması halinde hooda gelen herhangi bir ateş durumunda (Bireysel işlem 320DK Demorgan). 6.8 Çetelerin hood bölgesine kaçmaları yasaktır. (Bireysel işlem 240DK) (Toplu Kural ihlali durumunda fraksiyona - puan) (Materyal savaşı hariç) 6.9 Çetelerin savaş olmadığı sürece hood baskını yapmaları yasaktır. (Bireysel işlem 320DK) (Toplu Kural ihlali durumunda fraksiyona - puan) 6.10 Kolluk kuvvetlerine karşı Ghetto bölgesi haricinde RDM serbest değildir. (Bireysel İşlem 300 DK) Criminals Lider Kuralları Askeriye baskını atılmadan 1 saat önce baskın-bilgilendirme kanalına mesaj atılmalıdır, baskın başarılı geçtiyse alınan depo miktarı ile baskın sonrasında rapor verilmeli, baskın başarısız geçtiyse bunun da raporu verilmelidir. Eğer tekrar baskın atılacaksa, baskın bittikten 1 saat sonra tekrar 1 saat sonrasında baskın atacağınızla ilgili bilgilendirme geçmelisiniz. Bunlar yerine getirilmediği takdirde kazanılan depoya el koyulması ve - puan ile sonuçlanabilir. Savaş başlatmak için savaş-ilanı odasındaki forms linki üzerinden ilan vermeli ve admin onayı beklemelisiniz, Dep. Head Curator ve üzeri yetkililer savaşa onay veya red verebilir. Onay gelmeden ic'de savaş ilanı verilemez, savaş başlatmak için en geç savaş ilan edeceğiniz saatten 3 saat önce forms linkini doldurmuş olmanız gerekmektedir. Hatalı başlatılan savaşlar savaş iptali ve - puan almanız ile sonuçlanabilir. capture-bilgi Kanalı capture savaşı sonrası kazanan çetenin savaşı kazandığı belirtmesi içindir. Eğer Ballas vs Marabunta capture'u mevcutsa, capture'u kimin açtığı önemsiz olmakla beraber kazanan çetenin lideri "Ballas vs Marabunta capture savaşını xx kazanmıştır" şeklinde belirtmelidir. capture-detaylar Kanalı capture saatlerinde yanlışlık olup olmadığının kontrol edilmesi ve capture un eksiksiz açıldığının görülmesi içindir. Capture savaşı başlatan çete bu kanalda bilgi vermelidir. Doldurulması gereken taslak odanın sabitlenen mesajlarında mevcuttur. Eksik doldurulması veya doldurulmaması capture savaşı iptali ve - puan almanız ile sonuçlanabilir. freeze-capture Kanalı çetelerin savaşlardan ve ghetto aktivitelerinden geçici süreliğine izin alması içindir. Freeze içerisinde olan çete tüm ghetto aktivitelerinden muaftır aynı zamanda tüm ghetto aktivitelerini yapması yasaktır. Eğer freeze kaldırmak isterseniz bunu Dep. Head Curator ve üzeri bir yetkiliye danışarak freeze'inizi kaldırabilirsiniz. Freeze'iniz kalkmadan ghetto aktivitesinde bulunmanız freeze'inizin kalkması ve - puan almanız ile sonuçlanabilir. Ghetto Hood Bölge Detaylar Sarı Bölge : Hood içini temsil etmektedir. Kırmızı Bölge : Etkinlik konvoylarının oluşturulacağı konumu temsil etmektedir. Siyah Bölge : Hood bölgesini temsil etmektedir.
  12. Legal Fraksiyon Kuralları 1.0 Liderler yönetici tarafından bildirilen aktiflik sınırlarına uymalıdır. 1.1 Legalden illegale geçerken veya İllegalden legale geçerken roleplay ortamında sorun yaşandığı taktir de isim değişimi zorunludur. NOT: Çok spesifik durumlar da 1 Hafta içinde isim değişmez ise karakterin ismi değişene kadar demorgan işlemi uygulanabilir. 1.2 Başta EMS fraksiyonu olmak üzere tüm fraksiyon birimlerinin önüne düzensiz araç parkı yasaktır. Park etme işlemi sadece fraksiyon dışındaki otoparklara yapılmalıdır. Bu kural tüm devlet fraksiyonları için geçerlidir. Cezası: Kişinin Aracın Sıfırlanması ve El Konulması 1.3 Fraksiyon discordlarında sadece FIVELIVE tarafından onaylı yayıncılar paylaşılabilir. Farklı bir yayıncının yayını paylaşılması da buna dahildir. Cezası: Fraksiyon discordundan BAN | Meslekten atılma. 1.4 Fraksiyonlar aralarında ki sorunları kendileri halletmelidir. En son çözülemeyecek durum da admin talep edebilirler. -Not: Kolluk kuvvetleri üyeleri birbirlerine fraksiyonlar arası bir problem için dava açamazlar. (Kişisel olaylar için açılabilir)(Admin onayı ile dava açılabilr) 1.5 Kolluk Kuvvetlerinde ki kişiler diğer Kolluk Kuvvetlerinde ki kişilere küfür etmemelidir. Kışkırtıcı hareketler de bulunmamalıdır. Sadece Amerikan Roleplay'in sunduğu hareketler ve tartışmalar yapılabilir. Rol gereği üstün kolluk kuvvetlerine saygı duymalıdırlar. 1.6 Oyuncuların toplu bir şekil de fraksiyonu bırakması yasaktır. Bu durum farkedilir ise tüm fraksiyon'a veya toplu bırakan oyunculara işlem uygulanabilir. 1.7 Fraksiyonlar da bulunan kişiler oyun içi yaşadığı RDM, VDM gibi sıkıntıları direkt forumdan iletmelidir. Oyuncuların bu konu da tartışmasına izin verilir. Fakat bu tartışma düzeyi kinli bir şekil de ilerler ise ağır cezai işlemler uygulanabilir. -Not: FIB kanıtları hariç. 1.8 Tüm oyuncular eşit haklara sahiptirler fakat sponsorlu yayıncıların Fraksiyonları yayınların da tanıtmak amaçlı fraksiyonlara geçmelerine izin verilir. Bu tarz durumlara itiraz edilemez örneğin : "Ben aylardır burdayım bu adam niye rütbe aldı?" 1.9 Fraksiyon deposu, kasası veya dolaplarının boşaltılması yasaktır. Farkedildiği taktir de hesap CK'sından MAC BAN'a kadar işlem uygulanır. ÖRN: "Ben bu fraksiyon da o kadar emek harcadım ben bu kasayı/depoyu/dolapları boşaltıp giderim." 2.0 Fraksiyon değiştirirken kişilerin bulundukları fraksiyona ait tüm eşyaları fraksiyona teslim etmesi gerekir. ÖRN: İllegalden Legale ağır mühimmat bulunduramaz. Farkedilir ise ilk önce silahların yakılması talep edilir. Reddedilir ise hesap CK'sı uygulanabilir / MAC BAN atılabilir. 2.1 Fraksiyonlara ait yelek ve eşyaların alım-satımı yasaktır. | Cezası: 30 güne kadar ban. 2.2 Legal fraksiyon üyelerinin sivil durumdayken Fraksiyona ait eşyaları kullanması yasaktır. | Cezası: 1x Uyarı'dan ban'a kadar İllegal Fraksiyon Kuralları 2.3 Lider yönetici tarafından bildirilen tablet sınırına uymalıdır. - Tablet sınırı 80 kişidir. 2.4 İllegalden Legale geçerken veya legalden illegale geçerken roleplay ortamında sorun yaşandığı taktir de isim değişimi zorunludur. NOT: Çok spesifik durumlar da 1 Hafta içinde isim değişmez ise karakterin ismi değişene kadar demorgan işlemi uygulanabilir. 2.5 Fraksiyon discordlarında sadece FIVELIVE tarafından onaylı yayıncılar paylaşılabilir. Farklı bir yayıncının yayını paylaşılması da buna dahildir. Cezası: Fraksiyon discordundan BAN | Fraksiyondan çıkarılma. 2.6 Oyuncuların toplu bir şekil de fraksiyonu bırakması yasaktır. Bu durum farkedilir ise tüm fraksiyon'a veya toplu bırakan oyunculara işlem uygulanabilir. 2.7 Fraksiyonlar da bulunan kişiler oyun içi yaşadığı RDM, VDM gibi sıkıntıları direkt forumdan iletmelidir. Oyuncuların bu konu da tartışmasına izin verilir. Fakat bu tartışma düzeyi kinli bir şekil de ilerler ise ağır cezai işlemler uygulanabilir. 2.8 Fraksiyon deposu, kasası veya dolaplarının boşaltılması yasaktır. Farkedildiği taktir de hesap CK'sından MAC BAN'a kadar işlem uygulanır. ÖRN: "Ben bu fraksiyon da o kadar emek harcadım ben bu kasayı/depoyu/dolapları boşaltıp giderim." 2.9 Fraksiyonlara ait yelek ve eşyaların alım-satımı yasaktır. | Cezası: 30 güne kadar ban. 3.0 Tüm oyuncular eşit haklara sahiptirler fakat sponsorlu yayıncıların Fraksiyonları yayınların da tanıtmak amaçlı fraksiyonlara geçmelerine izin verilir. Bu tarz durumlara itiraz edilemez örneğin : "Ben aylardır burdayım bu adam niye rütbe aldı?" Yeşil Alan Açıklama Yeşil bölge, büyük bir insan kalabalığının meydana geldiği bölgedir. Bu bölgelerde suç eylemleri yasaktır. Diğer sunucu kuralları yeşil alanlar için de geçerlidir. Yeşil alanların kurallarına uymak, sunucumuzdaki her oyuncu için zorunlu bir gerekliliktir. Yeşil alan olduğu yerler: Belediye, FIB, EMS, LSPD, Weazel, LSCS ve LSCH Binası Otobüs sürücüleri, Kamyoncular, Taksi sürücüleri, Çiftlik, Balıkçılık Alanı, Pizza, Kamyoncu depo, Sipariş teslimatı, Paketleyici. Amfitiyatro, Sahneler, NPC ile etkileşim bölgeleri(Narkotik çiftliği hariç), Scooter kiralama bölgeleri, Sürüş okulu, Araba park yeri, Konteynerler, Kumarhane ve bitişik otopark. Konut Alanı : Diğer oyuncuların evleri İş Yerleri : Araba salonları, Tuning merkezleri, Kulüpler Hammade Çıkarma Yerleri : Ağaç, Cevher, Metal, Petrol hammaddeleri, Dalış. İstisna: Ghetto topraklarındaki işler Açıklama: Adam kaçırma/soygun hariç, bu tür işlerin bu alanlarda silahlı çatışmalar ve herhangi bir cezai işlem uygulanmasına yol açar. Kulüp soygunu hariç. Yeşil Alanların Kuralları 1.1 Yeşil bölgedeki herhangi bir suç eylemi ve Roleplay durumundan bağımsız olarak herhangi bir tezahürü yasaktır. Suç eylemlerinin bir örneği: Soygun, adam kaçırma, yaşam tehdidi vb. -Not: İhlal etmek kesinlikle yasaktır. -Not: Kendini savunma yasaktır. -Not: fonksiyonel ev soygunları. -Not: Kendini savunma, kendini savunma gerçeğini doğrulayan bir video gösteriminin varlığında aile evinin topraklarında izin verilir. 1.2 Yeşil alanlarda uyuşturucu, silah ve IC tarafından yasaklanan herhangi bir maddeyi satma girişimleri ve teklifleri yasaktır. | Cezası : Demorgan’da 60 dakika ceza -Not: Kulüplerde, barlarda, yatta - RP durumun amaçları için silah kullanmaya ve uyuşturucu kullanmaya/satmaya izin verilir. -Not: Ev sahibi kendi evinde kavgalar, çatışmalar, uyuşturucu satışı düzenleme hakkına sahiptir. 1.3 Yeşil bölge topraklarına RP durumdan herhangi bir kaçış eylemi yasaktır. 1.4 Devlet binaları yakınında (PD, LSPD, NG, EMS) herhangi bir kumar ve benzeri oyun yasaktır. 1.5 Yeşil alanda herhangi bir silah almak yasaktır. -Not: RP olayları için devlet çalışanlarına izin verilir . 1.6 Yeşil alanlarda müzik açmak yasaktır. | Cezası : 60 dakikalık sessize alınma. -Not: SS/VS oluşturmak için izin verilir. 1.7 Yeşil bölgede devlet yapılarının çalışanlarının silah kullanmasına, şüphelileri ve yasaları ihlal eden kişileri gözaltına almasına izin verilir. Not: RP’deki PD çalışanları kuralı ihlal eden kişininin yeşil alanda saklandığını bilmesi gerekir. 1.8 Cinsel eylemlerin herhangi bir tezahürü yasaktır. | Cezası : Demorgan’da 120 dakika ceza Kırmızı bölge, suç çeteleri(ghetto) kümelerinin yerleri. Ghetto bölgesi Kuralları 1.9 Ghetto bölgelerinde sunucu kurallarına uyarak herhangi bir suç eylemine izin verilir. -Not: Suç eylemleri ve DM (sebepsiz cinayet) farklı kavramlardır. 2.0 Ghetto topraklarında maske takmadan suç faaliyetlerine izin verilir. 2.1 Kendi aralarında düşman diplomasisi olan mahalle örgütlerinin üyeleri, ghetto topraklarında kendi aralarında kavga/çatışma düzenleyebilirler. -Not: Çatışmada tüm katılımcılar çete kıyafet kurallarına uymalı ve çete rengine sahip arabalara binmelidirler. -Not: Çatışmada katılımcılar yanlışlıkla bir sivili öldürürlerse, bu DM ile eşit seviyede suç olacaktır. -Not: Çetelerin toprak savaşlarına karışmak yasaktır. 2.2 Ghetto topraklarında (bulunulan toprağa bakılmaksızın) 00:00-5:00 saatleri arasında RDM'e izin verilir. (sebepsiz öldürme/hasar verme). -Not: SpawnKill (SP) yasaktır. -Not: Hood sınırları içerisinde yasaktır. -Not: Taksi sürücülerini, doktorları, tamircileri, otobüs sürücülerini, sipariş dağıtanları ve kamyoncuları öldürmek yasaktır. Diğer bölge Kuralları Diğer bölge, sunucu kuralları göz önüne alındığında, suç eylemlerinin mümkün olduğu kadar nötr olduğu yoğun nüfuslu bölgeler. 2.3 Issız yerlerde (şehir/avlular/sokaklar dışında) soygun ve kaçırılmalara izin verilir. -Not: Suç eylemleri ateş etmeden yapılmalıdır. -Not: Eğer hedef direnç gösteriyorsa ateş etmeye izin verilir. 2.4 Önemli bir neden var ise kavgalara ve çatışmalara izin verilir. -Not: Ağır bir IC nedeni, bir tehdit, kendini savunma, hakaret, akrabaların ve arkadaşların yaşamlarının tehdidi (RP’deki bir biyografiye göre) ve diğer koşullu oyun anları olabilir. 2.5 Diğer bölge topraklarında soundpad'in sesli sohbet için kullanılmasına izin verilir. -Not: Soundpad kulakları rahatsız etmeyecek bir tonda ve RP oyunu ile bağlantılı olmalıdır.
  13. Ban kaldırma talebiniz onaylanmıştır.
  14. Cheat Hunter Başvuru Kuralları ve Gereksinimleri Açılış Koşulları FiveLive'ı ve onun Ekibini temsil eden bir kişi olacaksınız, sizden bu şekilde hareket etmeniz bekleniyor. Herhangi bir "troll" benzeri davranış sergilemenize izin verilmez. Diğer topluluklar için admin çalıştırmanıza izin verilmez. Herhangi bir sunucuda herhangi bir dramaya katılmanıza izin verilmez. Sunucu için belirlenen sunucu kurallarını uygulamanız gerekir. FiveLive Ekip Gereksinimler Çalışan ve anlaşılır bir mikrofona ihtiyacınız var. FiveLive Discord'un bir üyesi olmanız gerekiyor. Geçmiş dönem için temiz bir sicilinizin olması gerekir. Son 30 gün içinde herhangi bir pozisyon için reddedildiyseniz başvuramazsınız. FiveLive Hizmet Koşullarını, Topluluk Kurallarını, Ekip politikalarını ve gizliliği kabul etmelidir. Günlük en azında 4 saate yakın aktiflik bekleniyor. Not: Ekip için başvururken lütfen yalnızca herhangi bir ekip pozisyonunda görev almak için sorumlu ve olgun olduğunu düşündüğümüz kişileri kabul ettiğimizi unutmayın. Başvurunuzun durumunu ekip üyelerine sorarken yakalanırsanız, başvurunuz otomatik olarak reddedilecektir. Not: Başvuruyu adminler ile paylaşmak aynı anlama geliyor. Başvuru formu - Bunu kopyalayıp yeni bir topic açınız. Kendi topiğinde yorumlar ile tartışanlar reddedilecektir. Discord Nick (Nick#0000): Oyun içi karakter isim: Oyun içi seviye: İsim ve Yaş: Sunucuya ilk ne zaman katıldın: Daha önce herhangi bir admin kadro deneyiminiz var mı?: Neden bizim admin kadromuza katılmak istiyorsun?: (En azında 3 cümle) Admin kadrosuna neden kabul edilmeniz gerekiyor?: (En azında 3 cümle) Güçlü ve zayıf noktalarınız için 3 örnek veriniz: Günlük aktifliğiniz nasıldır? (Örn: Hafta içi X saat, hafta sonu X saat) Sunucuda uygulanan mevcut kurallarımız hakkında bilginiz nasıl?: Kendi başvurunuzda yorum yazmayın, herhangi bir tartışmada başvurunuz reddedilecektir. Başvuruyu doldururken yazılan sorulara ve kurallara dikkat edin, başvurunuz reddedilince 30 gün boyunca yeni bir başvuru yapamayacaksınız, yapanlar forumdan bir süre uzaklaştırılacaktır. Lütfen yalnızca +1/-1 ve yapıcı geri bildirim ile yorum yapın. Boş iftiralar da yasaktır. Bir süre önce bu oyuncuyla kötü bir etkileşiminiz olduysa, bunu yazmanıza gerek yok. Başvuru sonuçları tartışmaya açık olan bir konu değildir.
  15. Merhabalar, Ban kaldırma talebiniz onaylanmıştır KONU KAPATILDI
×
×
  • Create New...