Jump to content

LSPD ARANMA KARARI


Recommended Posts

-Evi Arama İşlemi

Bir evi aramak istiyorsak, öncelikle arayacağımız ev ile ilgili izin belgesi almamız gerekmektedir.Bu izin belgesini Yüzbaşı kıdemi ya da daha üst kıdemlerle konuşarak izni yazılı olarak alabilir ya da telsizden sorarak izin verilirse evi arayabiliriz.İzin verilmez ise hiçbir şekilde arama işleminde bulunamayız.


-Aracı Arama İşlemi

Aracı bir memur izin almadan arayamaz.Aracı şüpheli bulduysa ve yanında Kıdemli Memur ya da üst kıdemden birileri yoksa telsizden haber vermelidir.Eğer yanında kıdemli memur ya da üst kıdemden birileri varsa yaka telsizinden de haber verilebilir.İzin çıkması durumunda araç aranabilir. İzi verilmezse araç aranamaz.


-Kişiyi Arama İşlemi

Üst arama, şüpheli görünen kişiler üzerinde yapılan aramadır. Bu işlem, şüpheli yere yüzüstü yatarken ya da duvara yüzüstü yaslanmışken yapılır, size bakarken değil.Şüpheliyi herhangi bir illegal madde için baştan aşağı ararsınız. Eğer illegal bir malzeme bulursanız el koyarsınız ve kanıt için kayıtlara geçirirsiniz. Bazen kadın şüphelileri aramak için kadın polis memurları tercih edilir.


-Detaylı arama

Aynı zamanda detaylı arama işlemi de vardır. Üst aramaya benzer, ancak genellikle şüpheli gözaltındayken yapılır. Bu işlemde şüphelinin ayakkabılarını, çoraplarını,ceplerini ve hatta iç çamaşırlarını da ararsınız. Telefon, mücevher ve cüzdana da el koyulur, ancak şüpheli serbest bırakıldığında tekrar teslim edilir.
Detaylı arama ve üst arama arasındaki tek fark şudur: Detaylı aramada şüphelinin her bir noktasını dikkatli bir şekilde ararsınız, kimliğini alıp çıkarsınız ve kontrol edersiniz.Üst aramada ise gelişigüzel bir üst araması yaparsınız.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...